Slovenija
8230 ogledov

Prihaja vročinski val, prvi to poletje

Sonce Profimedias
Osvežitev šele proti koncu prihodnjega tedna.

Danes bodo najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija, jutri bodo najvišje dnevne temperature od 28 do 33 stopinj Celzija, verjetnost za popoldanske nevihte bo majhna.

V napovedi za pet do deset dni vremenoslovci agencije za okolje napovedujejo, da se bo "vročinski val v Sloveniji predvidoma nadaljeval".

"V popoldanskem času bodo predvsem v hribovitem svetu možne posamezne vročinske nevihte. Najvišje temperature bodo v večjem delu Slovenije dosegle okoli 34, na Goriškem in v Vipavski dolini pa tudi okoli 36 stopinj Celzija. Manjša osvežitev je možna šele proti koncu tedna," pravijo vremenoslovci.

Zjutraj ne bo hladneje od dvajset stopinj

"V večjem delu Slovenije se bo najvišja temperatura povzpela na 30 do 34 stopinj Celzija. Zaradi šibke burje bo najbolj vroče na Goriškem in v Vipavski dolini, kjer se bo lahko segrelo tudi do okoli 36 stopinj Celzija. Zaradi pregrevanja bodo vedno višje tudi jutranje temperature. Predvsem v mestnih središčih in na Primorskem bo tako velika toplotna obremenitev, tudi minimalna jutranja temperatura bo okoli 20  stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci. 

Morda je zaradi pogostih krajevnih padavin splošen vtis o vremenu letošnjega poletja drugačen, vendar je do sedaj letošnje poletje približno 1 °C nad dolgoletnim povprečjem. 

Agencija za okolje

Na animaciji je prikaz temperature zraka in smeri vetra na višini približno 700 m od petka 27. 7. do torka 31. 7. 2018.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3