Slovenija
24777 ogledov

Prihajajo trije najhujši dnevi ta mesec

zastoj na primorski avtocesti med Postojno in Razdrtim
1/2
Promet.si Zastoj na primorski avtocesti.
Sodeč po prometnem koledarju AMZS prihajajo trije prometno najhujši dnevi v tem mesecu.

Že sedem dni je bilo ta mesec, ki so bili popoldne ali dopoldan označeni z rdečo, prihajajo pa dnevi, ko bo prometna obremenitev izjemna tako dopoldan kot popoldan. Povsem rdeči dnevi so ta petek, 21. julij, naslednji petek, 28. julij, ter sobota, 29. julij.

Zelo visoka gostota prometa je predvidena to soboto dopoldne in v nedeljo popoldne, nato pa znova že v četrtek, 27. julija, dopoldne. V nedeljo, 30. julija, se pričakuje izjemno visoka gostota prometa le popoldne.

21. julij je praznik v Belgiji, 22. julija je začetek počitnic v delu Nizozemske in Nemčije, 27. julija se začnejo počitnice v delu Nemčije (Baden-Wurttemberg), 29. julija pa je začetek počitnic na Bavarskem. 

 | Avtor: PIC PIC

V avgustu je popolnoma rdečih dni, ko se pričakuje izjemno visoka gostota prometa, kar devet, tako julija kot avgusta pa ni niti enega zelenega dne, ko bi se pričakovala običajna gostota prometa.

Gneči se je mogoče kolikor toliko izogniti z zelo zgodnjim ali poznih odhodom od doma, v takšnih razmerah pa kakšna prometna nesreča na avtocesti lahko povzroči prometni infarkt, zato je pametno ves čas spremljati prometne informacije. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:40 21.julij 2023.

    Vsi kamioni ki imajo nalog za dovoz blaga v RSlovenijo naj imajo prost vstop, ostali nimajo kaj delat na AC ! A vam je to jasno na DARSU !

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 13:04 20.julij 2023.

    A šele zdaj bo najhuje. Torej stoječa kolona od Šentilja do Gruškovja in od Karavank do Dragonje. Kje so zeleni da bodo računali ogljicni odtis? Služili bodo Hrvati mi pa pobirali smeti.