Slovenija
44 ogledov

Prihodnji teden do 30 stopinj Celzija

Sonce Profimedias
Do sobote vremenoslovci napovedujejo še spremenljivo vreme, prihodnji teden pa več sonca in temperature vse do 30 stopinj Celzija.

Danes bo še spremenljivo, občasno pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, kakšna lahko tudi še pozno zvečer ali ponoči. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

"Jutri bo na Primorskem delno jasno, popoldne bo tam lahko nastala kakšna ploha. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, bolj oblačno bo v vzhodni Sloveniji. Tu in tam bo občasno možen rahel dež. Dnevne temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem do 24 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu.

Za petek na zahodu napovedujejo sončno vreme, drugod bo nekaj več oblačnosti. Konec tedna bo vendarle, kot kaže, brez padavin. "V petek bo večinoma suho in nekoliko topleje, v soboto pa bo sončno in še topleje," Arso navaja v napovedi.

5- do 10-dnevna napoved

Od sobote do četrtka bodo Alpe in naši kraji večinoma pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V soboto in nedeljo bodo še prevladovali vetrovi vzhodnih smeri, od ponedeljka pa vetrovi zahodnih smeri. V začetku prihodnjega tedna bo k nam pritekal postopno toplejši zrak, v napovedi za prihodnji teden piše na spletni strani Agencije za okolje.

"Od sobote do četrtka kaže na večinoma sončno in povečini suho vreme. Sprva bodo najvišje dnevne temperature okrog 25, v sredini tedna pa okoli 30 stopinj Celzija," sklenejo vremenoslovci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2