Slovenija
15982 ogledov

Prihodnji teden vremenski tobogan

Jesen Profimedias
Pred nami je dokaj sončen konec tedna. Prihodjni teden pa sledi prava vremenska mešanica.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo jutri na Primorskem pretežno jasno, še bo pihala šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod po nižinah v notranjosti Slovenije megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem od 10 do okoli 15, najvišje dnevne pa podobne kot danes.

"V soboto in nedeljo bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja, ki bo v nedeljo ponehala. Drugod bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj in deloma dopoldne pa bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost," se po podatkih Arsa glasi napoved za vikend.

Ljubljana 29.03.11, Celovski dvori, stanovalec, radiator, ogrevanje, foto: Benja Kdaj ogrevanje? Slovenija Vas že zebe? To je razlog, da še nimate zakurjeno.

5- do 10-dnevna napoved

Za čas od 2. do 10. oktobra vremenoslovci napovedujejo precej pestro dogajanje. V ponedeljek bo nad severozahodno Evropo območje nizkega zračnega tlaka, ki bo na jugu segalo do Alp. V torek bo naše kraje prešla hladna fronta. Za njo se bo nad Alpami in deloma srednjo Evropo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Dva dni bomo na njegovem obrobju, nato pa je vremenski razvoj še nepredvidljiv.

"V ponedeljek se bo od zahoda pooblačilo, večino dneva bo suho. V torek bo deževno, v sredo in četrtek pa bo spet suho. Najvišje dnevne temperature ne bodo dosegle 20 stopinj. V petek in soboto bo dež spet nekoliko verjetnejši," sklenejo vremenarji na Arsu.

Lucifer Grozljive napovedi Svet "Lucifer" bo postal stalnica: Temperature nad 40 stopinj nič nenavadnega

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.