Slovenija
24 ogledov

Prihodnji teden zanesljivo spet okrog 30 stopinj Celzija

vročina Saša Despot
Padavine so tudi to noč vztrajale v večjem delu države. Na Arsu pravijo, da bodo že do sredine dopoldneva povsod ponehale. Sledi vremensko pester konec tedna, prihodnji teden pa spet sonce in vročina.

Gospod Velkavrh, nekoliko dlje vztrajajo padavine, kot je kazalo, kajne, vprašamo dežurnega meteorologa na Agenciji RS za okolje. “V bistvu se je zamaknilo le za kakšno uro, dve, več ne,” odgovarja Andrej Velkavrh in poudari, da padavine povsod po državi že ponehujejo. Najkasneje bodo dežnike zaprli v jugovzhodnih krajih. “Osrednja Slovenija, Dolenjska in Kočevska, tam bo tudi nekaj dlje vztrajala oblačnost, potem pa se bo postopoma zjasnilo. Temperature bodo od 20 do 25 stopinj, na Primorskem do 27,” dodaja dežurni na Arsu.

Jutri bo podobno; delno jasno, popoldne se bo od zahoda nekoliko pooblačilo. Temperature bodo za kakšno stopinjo Celzija višje, v nedeljo morda za kakšno stopinjo nižje, pojavljale se bodo tudi krajevne padavine.

Do 30 stopinj Celzija bomo spet prišli prihodnji teden, zanesljivo po torku,” pravi Velkavrh, ki dodaja, da bo že v ponedeljek čez dan precej jasno. “Vročina se bo postopoma stopnjevala, takšno vreme, torej sončno in vroče bo vztrajalo vsaj do prihodnje nedelje.

Torej leto 2006, ko smo imeli rekordno visoke temeperature julija, medtem ko avgusta nismo bili niti en dan deležni 30 stopinj Celzija, se letos zagotovo ne bo ponovilo. “Prvi del avgusta bo, kot rečeno, zagotovo sončen in vroč, vsaj do prihodnje nedelje bo tako, medtem ko je na vprašanja, kakšna bo druga polovica avgusta, še prezgodaj napovedovati,” sklene Andrej Velkavrh. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • dimnikar 09:51 31.julij 2015.

    Oh kakšen šok, vremenarji ne znajo napovedati dežja poleti? Kako presenečen sem.

  • JohnSmith30699 09:32 31.julij 2015.

    ni glih res, je bilo kar za 2meseca sončnih dni v 3mesecih! Kar sploh ni slabo, pa še ekstremno vroče je bilo, tako da je bilo res sanjsko poletje! Upajmo da bo vročina prišla nazaj in da bo vroče do božiča!

  • h3o 09:17 31.julij 2015.

    letošnje poletje je bilo dolgo pičlih 5 dni haha