Slovenija
15 ogledov

Prihodnost cepljenja negotova

cepljenje Dejan Mijović
Klopi. Po združitvi z IVZ akcije ne bi bile več mogoče, opozarja ZZV.

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je bilo zelo uspešno, odziv lokalnih skupnosti pa nad pričakovanji, pravkar zaključeno akcijo ocenjujejo na Zavodu za zdravstveno varstvo (ZZV) Kranj. Od februarja so na območju upravnih enot Kranj in Škofja Loka opravili 5.600 cepljenj, večina udeležencev pa je bila cepljena prvič.

"Z združitvijo do izgube"

Letos so nameravali akcijo razširiti na Tržič, vendar se zaradi napovedanega združevanja z inštitutom za varovanje zdravja (IVZ) bojijo za prihodnost programa. “Če nas bodo združili, ne bo več možnosti za take akcije,” pravi Irena Grmek Košnik, ki meni, da jih bo združevanje zgolj pahnilo v izgubo. “Vsa leta poslujemo pozitivno, čeprav je javni delež sredstev majhen,” pravi, prepričana, da bi radi snovalci z združevanjem zgolj pokrili izgube inštituta. “Želimo ostati samostojni, sicer bo regija izgubila veliko v strokovnem in finančnem smislu,” vztraja Grmek Košnikova, ki je poziv k podpori proti združevanju že naslovila na gorenjske občine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.