Slovenija
12 ogledov

Prihodnost ni v kodi, pač pa v designu

Aplikacija na telefonu EPA
V Applovo trgovino se uvrstijo le aplikacije, ki gredo skozi sito pravil, pri Googlu objavijo praktično vse.

Uporabniki iOS naprav se lahko že od vsega začetka razvajajo z oblikovno vrhunskimi aplikacijami. Apple predstavlja strogo sito in aplikacije, ki se ne držijo njihovih pravil glede oblikovanja in delovanja, so hitro zavrnjenje. Pri Googlu je situacija drugačna saj se na Play lahko objavi praktično vse s to razliko, da Google odstrani aplikacijo v primeru prejetja večjega števila pritožb. 

Pprihodnost je v designu

Se pa tudi pri IT velikanu iz Mountain View zavedajo, da prihodnost IT panoge ni v kodi ampak v oblikovanju. Iz tega razloga so vam pripravili poseben segment kjer so izpostavljene trenutno najlepše mobilne aplikacije za Android. V tem trenutku jih je na seznamu zgolj 10, kar po eni strani potrjuje dejstvo predstavljeno v uvodu tega prispevka a hkrati predstavlja korak v pravo smer saj vzorne aplikacije predstavljajo motiv tudi za ostale razvijalce.

Poleg navedbe aplikacije pri Googlu tudi razložijo razloge zakaj so se tako odločili. Pri tem se poudarja uporaba animacij, izjemna tipografija in vizualna podoba, ki je v skladu z novimi tako imenovanimi Material Design standardi, ki prihajajo z najnovejšo različico Android L.

Material Design ne bo samo razveseljeval uporabnike Androidovih naprav ampak je naletel tudi na veliko število pozitivnih odzivov s strani priznanih oblikovalcev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.