Slovenija
62 ogledov

Prijatelj, ne jazbec

Od sojenja, ki ga je Jože Leščanec spremljal vidno pretresen, bo junija minilo e Žurnal24 main
Smrt pri lovu. Jože Leščanec je predlansko poletje prijatelja zamenjal za jazbeca in ga ustrelil.

Med lovom pri Želebeju je 14. avgusta 2007 Jože Leščanec iz Božakovega pri Metliki z lovsko puško, misleč, da strelja na jazbeca, z razdalje 39 metrov v glavo ustrelil Jožeta Nemaniča, ki je dan za tem v novomeški bolnišnici umrl, se glasi obtožnica zoper Leščanca, ki so jo včeraj prebrali na novomeškem okrožnem sodišču.

V temi in travi
“Mene je poslal levo, na prežo, sam pa je šel zadaj za koruzno njivo. V travi pred sabo sem v temi zagledal premikanje levo in desno, tako kot se premika jazbec. Tik preden je prišlo do gozda, sem ustrelil. Ko sem šel s preže, sem videl, da na tleh leži Jože,” je dogodek vidno pretresen med jokom obnovil Leščanec.

Dodal je, da ne ve, zakaj je šel Nemanič proti njemu, saj ga je dan prej počakal na križišču in ga z žvižgom priklical s preže, zato je predvideval, da bo tako storil tudi tokrat.

Bila sta prijatelja
“Ko mu je umrla žena, sem mu stal ob strani, tudi otroci so ga potem bolj ko ne zapustili. Skrbel sem zanj, ga peljal v trgovino, v Metliko na malico, vedno sem mu želel pomagati, a žal se je izteklo drugače,” je o odnosu s sovaščanom Nemaničem povedal Leščanec.

Dva izmed treh Nemaničevih otrok, ki sicer želijo tudi odškodnino, sin Igor in hči Natalija, pa sta pred sodiščem izpovedala, da sta za očeta skrbela.

Oba ravnala napak
“To, kar se je zgodilo, se ne bi smelo. Leščanec pri zmanjšani vidljivosti ne bi smel streljati, Nemanič pa bi se moral ob približevanju preži oglašati,” je povedal Franc Jakljevič, starešina Lovske družine Metlika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.