Slovenija
17 ogledov

Prijave za letovanja že zbirajo

Na Rdečem križu Maribor počitnice v Punatu pomagajo omogočiti tudi tistim otroko Žurnal24 main
Počitnice. Starši otrok še ne prijavljajo množično, a na ZPM in RK pričakujejo, da bodo izmene polne.

“Z odzivom smo zelo zadovoljni, saj smo v prvih dveh dneh dobili že okoli 130 prijav. Kaže, da bomo imeli – tako kot lani – vse izmene polne,” pove Marina Škrubej, vodja referata za letovanja otrok na Zvezi prijateljev mladine Maribor. Prejšnji teden so namreč začeli zbirati prijave tako za letovanje v Poreču kot na Pohorju in v nemškem Marburgu. “Potekajo že tudi 23-urna usposabljanja prostovoljcev vzgojiteljev, prva izmena otrok pa potuje konec junija,” še pove Škrubejeva.

Prostovoljce še izbirajo
Starši lahko od prejšnjega tedna za letovanje v Punatu prijavijo tudi otroke na mariborskem Rdečem križu (RK). “Trenutno zanimanja še ne morem oceniti, saj veliko otrok z nami potuje na zdravstveno letovanje, tako da morajo starši najprej urediti vso dokumentacijo pri zdravnikih,” pojasni sekretar Alojz Kovačič. Vsako leto sicer približno tretjina otrok pri njih letuje tudi zaradi socialnega stanja v družinah. Imajo že tudi veliko prostovoljcev, a prijave še vedno zbirajo. “Pri več prijavah je tudi lažje izbrati boljši kader,” sklene Kovačič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.