Slovenija
25 ogledov

"Prijazni pogovor s kriminalisti"

Jure Cekuta je moral kriminalistom pojasniti navedbe v medijih o njegovem kredit Žurnal24 main
Preiskovalci v zadevi Patria so danes vnovič zaslišali slikarja Jureta Cekuto.

Cekuto so kriminalisti nazadnje zaslišali sredi oktobra, ko naj bi mu preiskovalci tudi zagotovili, da je zanj preiskava končana.

"Povod za ta prijazni pogovor ali zaslišanje so bila medijska poročila, na podlagi katerih so želeli izvedeti resnico o stvareh, ki so bile napisane. Zapisani so bili nepopolni, neresnični podatki in jaz sem tukaj pojasnil, za kaj gre," je za Žurnal24 povedal Jure Cekuta.

Glavni finski preiskovalec Kaj Erik Björkqvist je dejal, da o Patrii ne bo več komuniciral s slovensko javnostjo.

 

Cekuta naj bi namreč po pisanju časopisa Delo potrdil, da je pri banki Steiermarische Sparkasse vzel kredit v višini slabih 400 tisoč evrov, vendar ta denar ni povezan s Patrio.

 

"Spraševali so me o kreditu v Erste Bank, kjer sploh nisem komintent. Moral sem jih poučiti, da Erste Bank in Steiermarische bank nista v verigi," pravi Cekuta. 

Zaslišanje je trajalo 12 minut, Cekuta pravi, da je bilo samo na to temo in da mu preiskovalci niso predstavili nobenih novih dokumentov. Cekuta tudi zdaj meni, da je bilo to zaslišanje zadnje. "Vprašali so me tudi, kdaj grem v Ameriko, decembra namreč v Miamiju sodelujem na veliki slikarski razstavi," je še povedal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.