Slovenija
21 ogledov

Prijeli nasilneža

Nasilneža so prijeli mariborski policisti. Žurnal24 main
V Stražunskem gozdu v Mariboru so policisti prijeli nasilneža, ki je storil kaznivo dejanje spolnega nasilja. Moški je osumljen več tovrstnih dejanj.

Mariborski policisti so v torek v Stražunskem gozdu v Mariboru prijeli Mariborčana, starega 26 let, ki naj bi pred tem v tem gozdu storil kaznivo dejanje spolnega nasilja, ne posilstvo, nad sprehajajočo se žensko, ta pa je na pomoč poklicala policijo. "Ob prijavi dogodka je takoj stekla obsežna akcija iskanja osebe v gozdu in okolici, v katero je bilo vključeno večje število patrulj, vodnikov službenih psov in kriminalistov," so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Kriminalisti so pri zbiranju obvestil ugotovili, da je prijeti moški osumljen več tovrstnih spolnih kaznivih dejanj, saj naj bi na omenjenem območju v zadnjih letih izvršil več napadov.
Spolna dejanja je izvrševal tudi v okolici Streliške ulice, Ljubljanske ulice, Ulice Moše Pijada, Valvasorjeve ulice in v Stražunskem gozdu. Prijetega moškega so kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Iz sodišča še nismo prejeli informacije, ali je zoper storilca odrejen pripor.

Za kaznivo dejanje spolnega nasilja je predpisana kazen zapora od šestih mesecev do desetih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.