Slovenija
20 ogledov

Priključili naj bi vsa gospodinjstva

Jože Muhič je včeraj podpisal pogodbo o gradnji kanalizacije z družbo GPI Tehnik Žurnal24 main
Kanalizacija. Zgraditi jo nameravajo v dobrih dveh letih. Čistilne naprave verjetno ne bodo nadgrajevali.

Prihodnji mesec naj bi začeli graditi skoraj 2,3 kilometra dolgo fekalno kanalizacijo Podhosta, za katero je včeraj župan Jože Muhič z izbranim izvajalcem del podpisal pogodbo o gradnji. Naložba je vključno z DDV vredna slabih 450 tisočakov. “Občina Dolenjske Toplice bo financirala izključno DDV, preostala sredstva zagotavlja Služba Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko,” je povedal in dodal, da naj bi bila dela končana do konca julija 2013. “S tem bomo na kanalizacijo priključili vsa gospodinjstva in tudi nekaj drugih zgradb,” je dejal.

Kanalizacijski sistem bodo priključili na zdajšnjo čistilno napravo Dolenjske Toplice, ki se ji pred leti predvidena nadgradnja ne obeta. “Kaj bo v prihodnje, še ne vemo. Izdelali bomo projekte za to, ali bomo šli v individualne ali skupinske čistilne naprave. Upamo, da nam bo letos uspela ena poskusna v projektu Life+, razmišljamo pa tudi o bioloških čistilnih napravah,” je izpostavil. Glavna težava je sicer pomanjkanje sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.