Slovenija
31 ogledov

Prikrivajo svoje napake

slovenija 17.03.14, Alenka Trop Skaza, Ministrica za zdravje, tiskovna konferenc Anže Petkovšek
Svetovalec za investicije na MZ. Alojz Unetič zavrača očitke o napakah pri prejšnjih investicijah.

"Ocenjujem, da se je afera s kazensko ovadbo proti meni, ki je zavržena, sproducirala samo za to, da se prikrijejo dejanske nepravilnosti na Rdečem križu Slovenije (RKS)," pravi Alojz Unetič, ki ministrici za zdravje Alenki Trop Skaza svetuje o investicijah.

Unetič je kot skrbnik RKS sodeloval pri gradnji hotela Arija na Debelem rtiču, ki mu zaradi napak pri gradnji grozi odvzem 2,5 milijona evrov sredstev. "Po moji zamenjavi je RKS angažiral razne izvedence, ki so sodelovali pri odpravi napak in zapravljal denar za tisto, kar bi morali opraviti nadzorniki, ki so bili za to plačani, a tudi njim ni bilo več omogočeno, da projekt pripeljejo do dokončnega obračuna," pojasnjuje Unetič.

Sodišče se je z Unetičem ukvarjalo tudi zaradi neplačila podizvajalcem pri sanaciji ljubljanske opere. Izvajala sta jo SCT in Vegrad, zaradi insolventnosti SCT pa je bila pogodba prekinjena. Podizvajalci pa so nato zahtevali izplačilo od kulturnega ministrstva. Tožbeni zahtevek družbe Map-trade je sodišče v celoti zavrnilo.

Komentarjev 3
  • ennanova 08:58 21.marec 2014.

    Sedaj je uradno: banke ustvarjajo denar s posojili»V sodobnem gospodarstvu večina denarja obstaja v obliki bančnih depozitov. Toda kako te depozite ustvarijo je pogosto napačno razumljeno: poglavitni način je preko komercialnih bank, ko dajejo posojila. Ko banka da posojilo, ...prikaži več …http://za-misli.si/kolumne/ales-praprotnik/1540-sedaj-je-uradno-banke-ustvarjajo-denar-s-posojili

  • Ferluci 07:45 21.marec 2014.

    Očitno rdeči križ - podobno kot UNICEF - bore malo zbranih sredstev posreduje tistim, ki so jim namenjena. Večino zapravi v svojo korist, deluje na meji zakona, če ne celo protizakonito.

  • dragec 07:05 21.marec 2014.

    Unetič apošlji na zavod za zaposlovanje