Slovenija
31002 ogledov

Miha Šalehar je dal odpoved

Miha Šalehar Mediaspeed
Miha Šalehar odhaja z Radia Slovenija. Na twitterju je završalo, mnogi ga bodo pogrešali.

Miha Šalehar, eden najbolj priljubljenih radijskih voditeljev v državi, je sporočil, da zapušča val 202. Kot je zapisal na twitterju, je sit sistema, čeprav ima Val202 rad, še posebej pa sodelavce. "Sem pa malo sit. Sebe in sistema. Zato sem dal odpoved. Vsaj za kako leto. Če se zvezde postavijo, zna bit, da se še slišimo," je dodal.

Na Šaleharjevo odločitev se je med prvimi odzval upokojeni televizijski voditelj Slavko Bobovnik. Kot je zapisal, s Šaleharjevim odhodom izgubljamo vsi. "Se spomnim, da sem te pred leti prepričeval, da nikar ne nehaj s Poletno nočjo (ali nečim podobnim) na TV. Glede na uspeh takrat, se bom zdaj vzdržal. Mi je pa res žal, ko ljudje nočejo ali ne morejo delati posla, za katerega so rojeni," meni Bobovnik. 

Jemec: Ne prehitevajmo

"Naše sodelovanje je bilo dolgotrajno, izjemno plodovito, polno presežkov, odmevno, predvsem pa v zadovoljstvo številnim poslušalcem. Sodelovali smo kot profesionalci in spotoma zgradili prijateljski odnos. Do zadnjega smo upali, da bomo našli primerno prilagojeno pot, a se ni izšlo. Obenem pa smo odločitev sprejeli razumevajoče. Mihovo odločitev spoštujemo, mu želimo izključno dobrih stvari, predvsem pa upamo, da se spet srečamo pri realizaciji novih radijskih idej," pa je za MMC dejal odgovorni urednik Vala 202, Nejc Jemec. Upa, da bodo v prihodnosti še kdaj sodelovali, a "ne prehitevajmo. Upoštevamo in spoštujemo Mihovo željo po premoru".

Jutranji voditelji se bodo zaenkrat izmenjevali, Toplovoda pa ne bo na sporedu.

Številni poslušalci razočarani

Sicer je Šaleharjeva odločitev o odpovedi že završala po twitterju  "Ta pa je res grda. Najgrša. In to v teh časih," je na primer zapisal evropski poslanec Matjaž Nemec.

Komentarjev 32
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 22:29 04.oktober 2022.

    lp Miha če bereš te komentarje poglej na ZS na FB imam zate en dober predlog

  • Avatar NX11
    NX11 18:10 04.oktober 2022.

    Fajn. Eden skrajnež manj.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:40 04.oktober 2022.

    Šaleharja se bo še naprej slišala, samo verjetno v drugi obliki. Podkasti so sedaj hudo moderni, mogoče on svojega že celo ima, in bo lahko naprej delal kar obvlada in kar ima rad pod svojimi pogoji. Sponzorje pa itak najde v momentu.