Slovenija
24536 ogledov

Primer jeseniške deklice: tako se je odločilo vrhovno sodišče

Sanda Alibabić
1/3
Saša Despot
Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevi za varstvo zakonitosti, ki sta ju vložila zagovornika obeh obsojenih za smrt dveletne deklice z Jesenic julija 2006, so potrdili na sodišču.

Mamo deklice in njenega partnerja je Okrožno sodišče v Kranju obsodilo na 23 oz. 21 let zaporne kazni, sodbo je aprila lani potrdilo tudi višje sodišče.

Okrožno sodišče v Kranju je 28. septembra 2017, dobro leto po smrti dveletne deklice, njeno mamo Sando Alibabić ter njenega partnerja Mirzana Jakupija spoznalo za kriva vrste kaznivih dejanj, ki so vodila v dekličino smrt.

Sodnica je tedaj v celoti sledila navedbam tožilke Tine Lesar, ki je obtoženima očitala storitev kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, pet kaznivih dejanj povzročitve lahke telesne poškodbe in tri kazniva dejanja hude telesne poškodbe ter posebno hude telesne poškodbe, ki je imela za posledico smrt.

Srhljive sledi poškodb

Kot so pokazale ugotovitve strokovnjakov, je deklica umrla zaradi kroničnega in akutnega hematoma možganov, ki ga je povzročil udarec v glavo. Na deklici so odkrili tudi sledi številnih drugih poškodb, med katerimi so bili zlom ključnice in reber, podplutbe po zadnjici in na zadnji strani nog, ožganina na roki ter več vbodov z iglo po dlaneh, rokah, trebuhu in prsnem košu. Preiskava je pokazala, da so poškodbe nastale v obdobju, ko sta za otroka skrbela mama in njen novi partner.

Oba sta se na obsodilno sodbo pritožila na višje sodišče, ki pa je aprila lani v celoti potrdilo sodbo sodišča prva stopnje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Decko 20:29 21.november 2019.

    Na stol

  • maresem 16:40 21.november 2019.

    A sta ti dve krastači še živi? Naj crkneta čim prej.

  • praufo 15:05 21.november 2019.

    ne vem zakaj nekateri tako jamrajo glede smrtne kazni, v ameriki so to že pred davnimi časi imeli rešeno, naš zapor je pa pač brezplačen luksuzni hotel, financira se pa ve od kod in smrtna kazan bi morala obstajat ... ...prikaži več berem zadnjič tip, ki je do smrti povozil dve osebi, mu zmanjšajo kazen iz 12 na 8 let, ja ko bo prišel ved, se ga bo zopet zadel in naredil še večjo štalo, do takrat bo pa živel breplačno na račun države ... bolj logično ne more bit v tem slovenistanu

Sorodne novice