Slovenija
21 ogledov

Primorska avtocesta sproščena

Prometna nesreča Bralec Jože
Danes več ur zaprta dela primorskega in štajerskega kraka avtocestnega križa.

Nesreča se je zgodila okoli 13. ure, zaprta je bila polovica primorskega kraka avtoceste med počivališčem Lom in priključkom Unec v smeri Kopra, v smeri Ljubljane pa je prehitevalni pas. Daljši zastoj je zaradi preusmerjanja voznikov nastal tudi na regionalni cesti Vrhnika-Logatec-Unec.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in varovanje je bilo v nesreči udeleženo tovorno vozilo, ki je prebilo odbojno ograjo. Posredovali so gasilci PGD Cerknica, Lož in pristojne službe podjetja Kemis.

Poškodovana tudi štiri vozila

Prve ugotovitve policistov kažejo, da je voznik iz Bolgarije vozil v smeri Ljubljane, pred počivališčem Lom naj bi zaradi počene pnevmatike izgubil oblast nad tovornjakom, ki je trčil v kovinsko ograjo in zdrsel na nasprotno smerno vozišče, kjer se je prevrnil. Razsul se je tovor: plastika v zrnju. Med drsenjem je tovorno vozilo poškodovalo še štiri osebna vozila.

Nastala je večja materialna škoda, vendar v nesreči nihče ni bil poškodovan.

"Zaradi odstranjevanja posledice nesrece bo avtocesta za smer proti Primorski zaprta še nekaj časa. Voznike pozivamo na strpnost in spoštovanje navodil policistov na kraju ter
uporabo vzporednih cest," so še sporočili s PU Ljubljana.

Obračali ujete voznike

Policisti so poskrbeli za voznike osebnih vozil, ki so zaradi nesreče ostali ujeti na avtocesti. Omogočili so jim obračanje in vožnjo do najbližjega izvoza. "Policisti so jih fizično usmerili z avtoceste na lokalne ceste, da ne čakajo na tej vročini. Tovorna vozila pa so ostala na avtocesti, nabira se kolona, saj ni možno obračanje," nam je pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Še en voznik v ograjo

Več ur je bila zaprta tudi štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico v smeri Ljubljane, zaprt je bil uvoz Trojane proti Ljubljani.

O tej nesreči je bila PU Ljubljana obveščena nekaj po 14. uri. Voznik tovornjaka je vozil iz smeri Domžal proti Celju. Med tuneloma je pri Trojanah iz za zdaj neznanega vzroka zapeljal levo, pri tem trčil v kovinsko ograjo, ki ločuje smerni vozišči. Preko nasprotnega vozišča je z viadukta zdrsel v globino. Voznik je utrpel lažje poškodbe.

Trenutno je na štajerski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred predorom Podmilj proti Celju.

 

Imate morda fotografije nesreče? Pošljite nam jih preko spodnjega obrazca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.