Slovenija
22 ogledov

Princ Andrew v Sloveniji

Žurnal24 main
V Slovenijo je v vlogi odposlanca britanskega zunanjega ministrstva in urada za mednarodno trgovino in investicije prispel vojvoda Yorški.

Namen obiska princa Andrewja je okrepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Veliko Britanijo.

 
Na dvodnevni obisk v Slovenijo je na povabilo ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka prispel vojvoda Yorški. Princ Andrew se bo sestal z najvišjimi predstavniki države, namen njegovega obiska pa je okrepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Veliko Britanijo.

V torek se bo sestal s predsednikom republike Janezom Drnovškom in predsednikom vlade Janezom Janšo . Na gradu Jable se bo srečal tudi z zunanjim ministrom Dimitrijem Ruplom in ministrom za okolje in prostor Janezom Podobnikom ter se udeležil konference programa izobraževanja na področju energetike za jugovzhodno Evropo.

Gre za enoletni medregionalni izobraževalni program, ki ga je spodbudilo britansko veleposlaništvo v Ljubljani, pobuda zanj pa izhaja iz sporazuma o energetski skupnosti, ki so ga oktobra 2005 podpisale države jugovzhodne Evrope. Izobraževanje bo potekalo v Sloveniji, na njem pa bodo sodelovali strokovnjaki s področja energetike iz Velike Britanije, Slovenije, Hrvaške, BiH, Makedonije, Albanije, Srbije, Črne gore, Turčije, Moldavije, Ukrajine in drugod.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.