Slovenija
14 ogledov

Pripombe na nepremičnine do januarja 2011

Vlada je Geodetski upravi RS predlagala, naj za dva meseca podaljša rok za posre Žurnal24 main
Vlada je Geodetski upravi RS predlagala, naj za dva meseca podaljša rok za posredovanje pripomb na model vrednotenja nepremičnin. Pripombe bi bilo tako mogoče posredovati do 25. januarja 2011.

Kot je na novinarski konferenci po seji vlade pojasnil državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Peter Gašperšič, rok za posredovanje pripomb na podatke o nepremičnini doslej ni bil zavezujoč, tako da bo pripombe na podatke mogoče posredovati tudi v letu 2011 oziroma najkasneje do trenutka, ki ga bo določil zakon o davku na nepremičnine.

Vlada je poleg tega predlagala še nekaj drugih ukrepov za izboljšave, kot so boljši pretok podatkov med zemljiško knjigo in geodetskimi evidencami (kataster stavb in kataster zemljišč), ter ukrepov, ki bodo omogočali boljše evidentiranje in informatizacijo geodetskih evidenc. V ta namen naj bi v letu 2011 pripravili spremembo zakona o evidencah nepremičnin, je napovedal Gašperšič.

Državni sekretar na okoljskem ministrstvu je ob tem opozoril na nujnost vpisa nepremičnine v zemljiško knjigo, ki je doslej povzročal precej slabe volje. "Ljudje morajo poskrbeti za to, da se nepremičnina vpiše v zemljiško knjigo; dokler ta evidenca ni urejena, se namreč vzpostavljajo tudi druge nevarnosti," je poudaril Gašperšič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.