Slovenija
19738 ogledov

Ste pripravljeni na tri stopinje Celzija?

Dež Prodimedia
Pripravite dežnike in topla oblačila.

Po čisto poletnih temperaturah, se bo živo srebro na termometru spustilo strmo navzdol. Če ste še danes uživali v čisto poletnih temperaturah, se boste že v ponedeljek prebujali ob le nekaj stopinjah Celzija nad ničlo. 

Za Ljubljano so napovedane temperature med 8 in 22 stopinjami Celzija, medtem ko bo po nekaterih koncih Slovenije še hladneje. Spletni portal Meteo.si napoveduje, da se bo na Gorenjskem termometer spustil celo le na tri stopinje Celzija.

Modelska napoved za pet dni | Avtor: meteo.si meteo.si

Modelska napoved za pet dni | Avtor: meteo.si meteo.si
Na Agenciji za okolje za ponoči v zahodnih in osrednjih krajih napovedujejo postopno pooblačitev. "Proti jutru se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe in nevihte," pišejo pri Arso. "Na vzhodu bo ponekod še delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju okoli 20 stopinj Celzija."

Jutri se bo pooblačilo tudi na vzhodu države, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. "Občasne padavine, deloma nevihte, se bodo dopoldne postopno širile proti vzhodu," napovedujejo pri Arso. "Ponekod bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 26 stopinj Celzija."

Neurja, tudi toča

V petek in soboto bodo obdobja s krajevnimi neurji. "Pričakujemo predvsem močne nalive, sunke vetra, lokalno tudi točo," napovedujejo vremenoslovci. "Ob tem bodo narasli hudourniki in manjši vodotoki."

V soboto bo pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo občasno krajevne padavine, deloma nevihte. Hladneje bo. V nedeljo bo dež postopno ponehal, čez dan se bodo oblaki trgali. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Dež | Avtor: Prodimedia Prodimedia

Od ponedeljka do sobote bodo na vreme pri nas vplivale višinske doline hladnega zraka, ki bodo valovile prek jugovzhodne in srednje Evrope. "V prvi polovici prihodnjega tedna se bo pri tleh okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v drugi polovici tedna predvidoma oslabelo," še pišejo pri Arso. 

Prihodnji teden bolj suho

Od ponedeljka do četrtka kaže na delno do pretežno jasno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 20 in 25 stopinj C. "Verjetnost za padavine je majhna," napovedujejo. "V petek in soboto se verjetnost za padavine spet poveča. Od ponedeljka do srede bodo nad nami prevladovali severni vetrovi, nato kaže, da se bo veter spet obračal na jugozahodno smer."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar praufo
    praufo 19:29 31.avgust 2017.

    "Če ste še danes uživali v čisto poletnih temperaturah, se boste že v ponedeljek prebujali ob le nekaj stopinjah Celzija nad ničlo" Aleluja!, aleluja!, jaz nisem užival, trpel sem, slabo spal, vroče, vroče, vroče, ... vse je pregreto, bajta, cesta, ...prikaži več, beton, zemlja suha, drevesa se sušijo, vse je prežgano, presušeno, ne vem kdo v tem uživa, kar je preveč je preveč