Slovenija
40815 ogledov

Pripravite se: Arso izdal opozorilo, možna je toča

sodra nevihta dež vreme Profimedia
Agencija za okolje je izdala vremensko opozorilo oranžne stopnje.

Ponedeljek je vremensko precej nestabilen. Nad Goriško se iz sosednje Furlanije že širijo posamezne nevihte. "Pri tleh z z vzhodnimi in jugovzhodnimi vetrovi doteka zelo vlažen zrak, v višinah pa piha prav tako vlažen jugozahodnik. Hladna fronta se nahaja blizu naših krajev in nas bo od severa prešla v noči na torek. Njeno gibanje bo razmeroma počasno, zato se lahko nevihtne celice dalj časa obnavljajo na enem mestu," opozarjajo na Agenciji RS za okolje. 

  • Gibanje padavin lahko spremljate TUKAJ.

"Izdali smo vremensko opozorilo! Predvsem v severni polovici Slovenije bodo popoldne, zvečer in v noči nastale močnejše nevihte z nalivi, krajevno bo možna toča," pravijo vremenoslovci. "Manj padavin pričakujemo na jugu Slovenije, vseeno pa bo verjetno nekaj dežja padlo povsod po državi. Dogajanje se bo začelo umirjati v drugem delu noči na torek." Vremensko opozorilo velja tudi za torek. 

Nadaljevanje tedna bo prav tako nestanovitno. Jutri pričakujejo manj krajevnih padavin, v sredo, četrtek in petek pa bodo padavine spet bolj pogoste. Vreme se bo ustalilo šele konec tedna, ko bo znova bolj vroče. V začetku prihodnjega tedna se bodo najvišje dnevne temperature gibale med 30 in 35 °C. 

vremenska daljsa osvezena | Avtor: ARSO ARSO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.