Slovenija
53 ogledov

Pripravite se na gnečo! Že 17. junija se začne!

Gneča na ljubljanski obvoznici. Saša Despot
Konec naslednjega tedna se bodo začela dela na severni ljubljanski obvoznici. Zapora bo trajala do druge polovice septembra.

Pripravljalna dela za zaporo na severni ljubljanski obvoznici se bodo začela 17. junija. Predvidoma bodo trajala do druge polovice septembra. Pogodbeni rok za izvedbo del je 88 dni. Obnovili bodo razsvetljavo in voziščno konstrukcijo na obeh smernih voziščih med priključkoma Ljubljana - sever (Celovška cesta) in Tomačevo. 

Ves čas del bosta na celotni trasi obnove na voljo po dva zožena vozna pasova v vsako smer. Dela bodo razdeljena v štiri faze. 

V prvi fazi bosta zaprta prehitevalna pasova na obeh straneh, promet pa bo preusmerjen na dva zožena pasova v vsako smer. V tej fazi bodo vsi uvozi možni z znakom STOP. 

V drugi fazi bo zaprta ena polovica avtoceste in bo promet preusmerjen na drugo polovico. 

V tretji fazi bo zaprta druga polovica avtoceste in bo promet preusmerjen na drugo polovico. 

V času druge in tretje faze bodo zaprti nekateri priključki, in sicer izmenično, tako da ne bodo nikoli zaprti vsti trije glavni priključki, ki jih zapora zadeva (Bežigrad, Savlje, Celovška), ampak največ dva naenkrat. 

V četrti fazi se bodo dela večinoma izvajala na sredinskem (ločilnem) pasu. 

Dela tudi drugje na obroču

Dela se bodo izvajala tudi na drugi delih ljubljanskega obroča. S štajerske kot primorske smeri je predvidena preusmeritev tovornega prometa na južno in vzhodno obvoznico. V sklopu obnove H3 bo uvedena začasna prilagoditev razcepa Malence od Golovca proti južni obvoznici. Obnavljali bodo voziščno konstrukcijo na obeh smernih voziščih.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.