Slovenija
31 ogledov

Pripravite se na nalive in močan veter

Neurje, naliv, promet Bralec Žurnala24
Obeta se močno poslabšanje vremena. Meteorologi napovedujejo nalive in močan veter. Za večji del Slovenije je zaradi izdatnih padavin ali močnega vetra razglašen oranžen alarm.

Ponedeljek bo prinesel južno in zelo vetrovno vreme s precej dežja. Meteorlogi z agencije za okolje tako napovedujejo obilne padavine v zahodni polovici države. Ob prehodu fronte zvečer bodo možne tudi nevihte s krajevnimi nalivi.

vreme  | Avtor: Meteo Meteo

Predvidoma bo padlo od 40 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, lokalno lahko tudi več

Krepil tudi jugozahodnik, ki bo popoldne na severovzhodu in ob morju v sunkih dosegel hitrost med 70 in 90 kilometrov na uro.

Zaradi močnega vetra, ki bi lahko lomil veje in podira nekatera drevesa, odkriva nekatere strehe, oviral promet, je v severovzhodni in jugozahodni Sloveniji razglašen oranžen alarm. Zaradi možnosti izdatnih padavin pa je oranžen alarm, ki pomeni "bodite pripravljeni" napovedan za severozahodni del Slovenije.

Komentarjev 1
  • matermila 18:22 10.januar 2016.

    Če me spomin ne vara,so lani februarja napovedovali snega do 80 cm,pa ga je padlo le 2 cm.Zganjajo paniko,ali so napovedi dokaj točne,Opažam,da v preteklih dneh vsaki dve uri spreminjajo napovedi.