Slovenija
22 ogledov

Pripravite se na nevihte

Arso zaradi napovedanih neurij in neviht s točo izdal opozorilo.

Na Štajerskem so se popoldne razdivjale nevihte, tole fotografijo nam je poslala bralka Katja iz Bresternice pri Mariboru. 

Bresternica, Maribor, neurje | Avtor: bralka bralka

 

Padala je tudi za oreh velika toča. Neurje, ki se je razdivjalo okoli četrte ure, najprej z močnim dežjem, nato pa je začela padati tudi toča.

toča, Maribor | Avtor: bralka Fotografija je simbolična. bralka

 

Neurje je pustošilo tudi na območju Ptuja in sosednjih občin, kjer imajo gasilci polne roke dela. Na Ptuju je zalilo številne ceste ter nanje nasulo gramoz, ponekod tudi vejevje.

Promet v okolici Maribora je bil zaradi nevihte in velike količine meteorne vode na številnih cestah oviran.

Poplave meteorne vode so se pojavile na območju Zreč, Ptuja in Mislinje, kjer je poplavilo klet. Tudi v Slovenj Gradcu je popoldne zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod poplavilo kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci, ki so vodo uspešno izčrpali.

Močan veter razkril streho gospodarskega objekta v Kidričevem, strele pa so zanetile več požarov.

Preberite: Gori hangar na športnem letališču pri Celju

Kar nekaj nevšečnosti je povzročil veter, in sicer je podrl drevo čez lokalno cesto na Sv. Primož v občini Muta in pri cerkvi v Kungoti pri Ptuju, še piše na na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Ni še konec!

Vremenoslovci opozarjajo, da so zvečer še možna krajevna neurja z nalivi in tudi točo. Prometnoinformacijski center voznike opozarja, naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Promet v okolici Maribora je bil zaradi nevihte in velike količine meteorne vode na številnih cestah oviran.

Tudi v sredo in četrtek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Več sončnega vremena bo ob morju.

Natančno na danšnji dan leta 2008 so močna neurja prizadela dobršen del vzhodne Slovenije. Najhuje je bilo na območju Podravja in Haloz, kjer je padala ogromna toča, ki je ponekod povzročila pravo razdejanje tako na objektih, avtomobilih kot tudi v kmetijstvu. Neurja s točo so bila prisotna v večjem delu vzhodne države.

dezurni@zurnal25

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.