Slovenija
10075 ogledov

Pripravite se na vročinske nevihte

Nevihta profimedia
Najnovejša napoved vremenoslovcev v prihajajočem tednu obljublja tudi idealno dopustniško vreme.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo pred današnjimi vročinskimi nevihtami, ki se bodo v severni in severovzhodni Sloveniji nadaljevale tudi v noč na nedeljo. 

Danes so še vedno veljala opozorila pred hudo toplotno obremenitvijo. Najvišjo temperaturo so izmerili v Podnanosu, in sicer 40,4 stopinj Celzija.

Že jutri pa se bo po večini Slovenije rahlo ohladilo. Sredi dneva in popoldneva bo velika toplotna obremenitev veljala le na Primorskem in delu južne Slovenije.

Arso - nedelja | Avtor: Arso Arso
Nedelja s plohami in oblaki

"Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sprva se bodo krajevne plohe in nevihte pojavljale v severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugod," napovedujejo strokovnjaki z agencije. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja.

Nevihta | Avtor: profimedia profimedia
Najnižje jutranje temperature bodo jutri od 16 do 21, na Primorskem do 26, najvišje dnevne od 26 do 32, na jugu Slovenije do 35 stopinj Celzija.

Ponedeljek povečini sončen

Do ponedeljka zjutraj bo dež večinoma ponehal, najkasneje na vzhodu. "Čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja," pravijo vremenoslovci in obljubljajo, da vročine ne bo. "Večinoma sončno bo tudi v torek," dodajajo.

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 18:15 05.avgust 2017.

    aleluja ... ko bi vsaj padlo mal dežja, zaenkrat nebo kot vroča šajba, sonce sveti, ne sveti, žge, komaj čakam 20:30, da gre dol, pa da malo zalijem zelenjavo