Slovenija
167 ogledov

Pripravite se, prihaja nov vročinski val!

Vročina
Če vam je bilo v preteklih dneh zelo vroče, se vam bo v prihodnjih dneh še bolj. Včeraj so bile maksimalne temperature do 32 stopinj Celzija, v prihodnjih dneh se bo živo srebro povzpelo do 35.

Vremenoslovci za danes napovedujejo sprva pretežno jasno vreme, čez dan bo nekaj kopaste oblačnosti.

"Popoldne bodo nastale posamezne vročinske nevihte, ponekod bo pihal južni do jugozahodni veter," pravijo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj Celzija.

Jutri bo nekoliko več oblačnosti, popoldanske nevihte bodo verjetnejše kot danes. "Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 29 do 35 stopinj Celzija." 

Včeraj termometer do 32 stopinj

Včeraj je bilo najbolj vroče v Črnomlju, kjer so namerili maksimalno temperaturo 32 stopinje Celzija. Na 30 stopinj Celzija ali več se je živo srebro povzpelo tudi v Celju (30,9), v Biljah pri Novi Gorici (30,1), Kočevju (30), v Mariboru (30,7), v Ljubljani (30,3), Murski Soboti (30,3) in Novem mestu (31,9). Povsod drugje so bile temperature nižje.

Kako bo za vikend?

V soboto bo po napovedih Arsa sončno in vroče, kakšna popoldanska nevihta bo verjetnejša predvsem v gorskem svetu.

"V nedeljo se bo ob sicer sončnem vremenu spet povečala verjetnost popoldanskih neviht," napovedujejo vremenoslovci. "Sprva kaže na dokaj sončno vreme, sredi dneva in popoldne pa se bojo pojavljale nevihte."

termometer | Avtor: Profimedias Profimedias

Od ponedeljka do petka kaže na delno sončno vreme z občasno povečano oblačnostjo in popoldanskimi nevihtami, ob prehodih front pa je več verjetnosti, da bi bilo nekaj dežja povsod po državi.

S ponedeljka na torek osvežitev

Prehod vremenske fronte iz ponedeljka na torek bo po napovedih Arsa prinesel prehodno osvežitev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.