Slovenija
25863 ogledov

Pripravite se, stisnil bo mraz tudi do -20 °C

Mraz Profimedias
V najhladnejše jutro se bomo zbudili v nedeljo.

V prihodnjih dneh bodo jutra zelo mrzla, predvsem v krajih z debelejšo snežno odejo, napovedujejo vremenoslovci na portalu neurje.si. Sredina tedna bo nekoliko toplejša, a bo proti koncu tedna mraz spet bolj pritisnil, dodajajo. Povečini bo suho in sončno, vendar kakšna kratka snežna ploha predvsem v severni Sloveniji za sredo in četrtek ni izključena.

Že jutri zjutraj tudi do -10 °C

Danes bodo najvišje dnevne temperature okrog 0, v Alpskih dolinah okoli -3 °C, na Primorskem od 3 do 6 °C, jutri zjutraj pa se bodo jutranje temperature spustile na -2 do -6, v Alpskih dolinah in v zatišnih legah Koroške, Notranjske in Dolenjske od -5 do -10 °C, ob morju pa na okoli 3 °C. Čez dan bo nekoliko topleje, od 2 do 6 stopinj Celzija, na Primorskem do 9 °C, v Alpskih dolinah pa bo okoli 0 °C, napovedujejo vremenoslovci portala neurje.si.

Vreme 13. 1. 2021 | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
V četrtek pa bo delno jasno, le na severu države bo občasna povečana oblačnost. Kot napovedujejo vremenoslovci, na območju Alp ni izključena kakšna snežna ploha. Jutranje temperature bodo po napovedih portala neurje.si od -1 do -5 °C, v zatišnih legah in Alpskih dolinah med -5 in -10 °C, ob morju okoli 4 °C. Čez dan se bo po večini države segrelo nad ničlo, na Primorskem celo do 10 stopinj Celzija.

Sneg v Španiji FOTO in VIDEO Svet Žrtve vremenskih razmer, ki jih ne pomnijo desetletja

Vikend bo hladen, v nedeljo zjutraj do -20 °C

V petek pa bo mraz spet stisnil, jutranje temperature bodo ponekod dosegle tudi -14 °C, še naprej bo sončno. V soboto bodo jutranje temperature še nekoliko nižje. V zatišnih legah se bodo lahko spustile pod -15 °C, drugod pa bodo od -5 do -11 °C, napovedujejo meteorologi. Najvišje dnevne se bodo gibale med -2 in 1 °C, v Alpskih dolinah okoli -5 °C, na Primorskem do 5 °C. 

V najhladnejše jutro se bomo zbudili v nedeljo, ko bodo jutranje temperature v večjem delu Slovenije pod -10 °C, v Alpskih dolinah pa lahko tudi okrog -20 °C. Dnevne temperature bodo večinoma malenkost pod lediščem. 

Ciklon, ki je prinesel sneg, se oddaljuje

Zakaj bo tako? "Ciklon, ki je včeraj vplival na vreme pri nas in postregel z rahlim sneženjem, se oddaljuje od naših krajev in potuje v smeri Turčije in Črnega morja. Nad jugozahodno Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka, nad Skandinavijo pa je globoko ciklonsko območje, ki bo v prihodnjih dneh potovalo preko severnega morja in Poljske v smeri vzhodne Evrope," pojasnjujejo vremenoslovci na portalu neurje.si. Proti srednji Evropi se bo proti koncu tedna od severovzhoda spustil precej hladen zrak, ki bo dosegel tudi naše kraje, dodajajo.

Mrzlo jutro Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca meseca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • rierieneed 05:05 13.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks