Slovenija
2486 ogledov

Pripravite se za zastoje, že popoldan vse rdeče

zastoj
1/2
Saša Despot
Zaradi začetka počitnic in praznikov v večini Evropskih držav se voznike opozarja predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje je pričakovati že danes, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra.

Na Darsu opozarjajo, da bo danes in v petek promet močno povečan predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah ter mejnih prehodih s Hrvaško Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje in Dragonja. Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil.

Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, zlasti iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujejo na primorski avtocesti proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti do Karavank ter na dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob odstranjevanju cestninskih postaj.

V četrtek, 25. aprila, je praznik in konec počitnic v Italiji. Že dan prej bo zato povečan promet tovornih vozil na avtocesti od Madžarske proti Italiji.

 | Avtor:

Zaradi poznega termina velikonočnih praznikov, ki skoraj sovpadajo s prvomajskimi prazniki, Dars od danes do zaključka prvomajskih praznikov ne bo izvajala dodatnih celodnevnih delovnih zapor na prometno najbolj obremenjenih odsekih avtocest. Za zagotavljanje čim večje pretočnosti avtocestnega omrežja tako v prazničnem času ne bo odpirala dodatnih delovišč poleg že obstoječih z obsežnejšimi deli, kjer zapor žal ni mogoče začasno umakniti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Aro 10:32 18.april 2019.

    Aha ! To bodo lublančani, urbani ljudje, mestni in omikani, navalili na selo, na svoje korenine, kjer bodo izropali starše in sorodnike za šunke, tunke, potice in podobno kmečko šaro. Vmes pa še ceste zablokirali. Vesele praznike vsem :)

Sorodne novice