Slovenija
28537 ogledov

Pripravite se že danes, jutri ne bo mogoče

nakupovanje vrečka Shutterstock
Zaradi sprememb, ki so začele veljati po novem letu, bo jutrišnji dan drugačen kot lani.

Vsi večji trgovci sporočajo potrošnikom, da bodo jutri njihove trgovine zaprte. Obvestila so objavljena tako na spletnih straneh podjetij Spar, Mercator in E.Leclerc kot tudi podjetij Hofer in Lidl. 8. februar je eden v vrsti praznikov, ko so po novem trgovine zaprte. 

Odločitev, da bodo trgovine zaprte 1. januarja, 8. februarja, na velikonočno nedeljo in ponedeljek, 1. maja, na binkoštno nedeljo, 25. junija, 15. avgusta, 1. novembra in 25. decembra. Odločitev je del dogovora med delodajalci in sindikalisti s področja trgovine, ki so ga dosegli konec lanskega leta. 

Trgovina Kaj prinaša dogovor? Slovenija Tako bodo po novem odprte trgovine

Poleg tega, da bo večina trgovin na omenjene praznike zaprtih, bodo skladno z dogovorom na ostale praznike delavci dobili 250 odstotkov višjo urno postavko. Delavci bodo lahko delali največ 15 nedelj v letu, a ne več kot dve na mesec. Urna postavka bo višja za 100 odstotkov oziroma ne sme biti nižja od 5,4 evra bruto na uro. Delavci, ki imajo otroke, mlajše od treh let, nosečnice in doječe matere ter eden od staršev hudo bolnemu otroku ali otroku s telesno ali duševno prizadetostjo ne bodo smeli delati ob nedeljah. 

trgovina supermarket Trgovine Slovenija Dogovor o nedeljskem delu trgovin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Borut Breceljnik 23:11 07.februar 2018.

    Bedniki, vsi tisti , ki morate za praznik v trgovino....To se naredi prej.

  • Smesko 20:08 07.februar 2018.

    Ni panike, bodo pa Avstrijci pobirali moj denar. :)

  • tine43 18:48 07.februar 2018.

    dolg bo dan brez trgovin,jutri selitev Slovenije v sosednje države,tako moram v trbiž po kavbojke,potem pa še mal do filaha ali beljaka