Slovenija
13814 ogledov

Pripravljeni? Do toliko bo šlo!

Vročina - Španija EPA
Smo na pragu novega vročinskega vala, ki naj bi nam prinesel nove vročinske rekorde.

Čaka nas zares peklenski vročinski val, ogroženi bodo tudi temperaturni rekordi. Ogrožena bosta tako rekord povprečne dnevne temperature kot tudi rekord absolutne najvišje dnevne temperature. Ponekod južno in vzhodno od nas se bodo temperature dvigale tudi nad 40 stopinj Celzija, opozarjajo na Facebook profilu neurje.si.

Včeraj smo pričeli že s četrtim vročinskim valom letos. Ta bo kot kaže najizrazitejši letos. Vročina se bo v začetku prihodnjega tedna stopnjevala.

Napoved po dnevih

Danes bo sončno, ponekod bo občasno nekaj zmerne oblačnosti. Najvišje temperature bodo od 26 do 32 stopinj. Ponoči in zjutraj se bo verjetnost za kakšno ploho ali nevihto predvsem na zahodu povečala, napovedujejo na spletni strani Arsa.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možne bodo posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 26 do 32 stopinj. V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in vroče.

Italijanske Alpe Povsem druga slika Slovenija Neverjetna vremenska primerjava

5- do 10-dnevna napoved

Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka nad južno in vzhodno Evropo. Vremenske motnje se bodo zadrževale nad severno in delom zahodne Evrope in na vreme pri nas večinoma ne bodo vplivale. Nad naše kraje bo do četrtka z jugozahodnimi vetrovi pritekal zelo topel zrak, v nadaljevanju bo predvidoma s šibkim vetrom od vzhoda pritekal za spoznanje manj topel zrak, napovedujejo na Arsu.

Prevladovalo bo sončno in zelo vroče vreme. Vročinski val bo višek dosegel predvidoma v sredini in drugi polovici prihodnjega tedna, ko bodo najvišje temperature po trenutnih izračunih tudi presegale 35 stopinj C, ob koncu tedna pa bo predvidoma nekoliko manj vroče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.