Slovenija
5 ogledov

Pripravljeni na nočno smuko

Krvavec. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na smučiščih je do 40 cm naravnega in umetnega snega, del žičniških naprav že obratuje, v petek pa se bo začela tudi nočna smuka.

Na okrogli mizi z naslovom Kako naprej v pogojih recesije so predstavili dejavnosti in pripravljenost na posledice gospodarske krize in recesije. Podatki kažejo, da naj bi Evropejci v času recesije počitnice preživljali doma, to pomeni v svoji državi ali vsaj v Evropi, kar je po mnenju udeležencev okrogle mize dobra priložnost za slovenski turizem. Sekretarka gospodarskega ministrstva Darja Radič je poudarila, da so zato nujne intenzivna promocija in trženjske dejavnosti na trenutnih trgih in trgih, ki jih kriza ne bo tako zelo prizadela, vlada pa že pripravlja ukrepe, ki bodo podjetjem pomagali pri reševanju likvidnostnih težav in pri uresničevanju razvojnih projektov.

Več denarja za promocijo
Kot je povedala direktorica LTO Kranjska Gora Mirjam Žerjav, naj bi za promocijo iz občinskega proračuna za prihodnje leto dobili 146 tisoč evrov, na okrogli mizi pa so še poudarili, da bo potrebno tudi dobro sodelovanje občine, lokalne turistične organizacije, RTC Žičnic ter družb Hit in Hit Alpinea. Kranjskogorski hoteli bodo med božičnimi in novoletnimi prazniki dobro zasedeni, največ gostov pričakujejo iz Slovenije, Italije, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine in Hrvaške.

Zimska sezona se je sicer začela že 28. novembra, uradno pa jo bodo odprli med 19. in 21. decembrom s koncertom tria Eroika, prihodom Božička in tradicionalno baklado smučarskih šol. Na kranjskogorskih smučiščih je do 40 centimetrov naravnega in umetnega snega, del žičniških naprav že obratuje, v petek pa se bo začela tudi nočna smuka. Urejene so tekaške proge Kranjska Gora–Podkoren (delno), Rateče–Planica–Tamar, Kranjska Gora za hotelom Kompas, ki bo od petka tudi osvetljena, in v Gozdu - Martuljku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.