Slovenija
33 ogledov

Pripravljeni na šolo

Kranjski župan Damijan Perne si je v družbi ravnatelja Pavla Srečnika ogledal ob Žurnal24 main
Kranjska občina. V šole 500 prvošolčkov. Dva kritična prehoda.

Skoraj 800 tisoč evrov je občina vložila v obnovo šol in vrtcev pred začetkom šolskega leta. Prvič se bo na pot do njih podalo več kot 500 prvošolčkov. Zadnje leto je bilo v Kranju med otroki in mladostniki precej manj nesreč.

Občina je največ, po sto tisoč evrov, namenila novi razdelilni kuhinji na Osnovni šoli (OŠ) Primskovo in obnovi strehe na vrtcu Živ Žav. Župan Damijan Perne je na včerajšnji novinarski konferenci izpostavil še 90 tisoč evrov vredno sanacijo fasade, oken in vrat na OŠ Predoslje, menjavo oken in obnovo strehe na OŠ Stražišče, OŠ Simona Jenka pa je bogatejša za 20 tisoč evrov vredno dvigalo za gibalno oviranega otroka.

Prostora dovolj
V vrtcih je občina poleti obnavljala igralnice, sanitarije in zunanja igrišča. Sicer pa je na čakalni listi ostalo 19 otrok, kar je bistveno manj, kot so kazale prvotne, spomladanske projekcije, pa še ti so iz drugih občin, so poudarili na občini. Opozorili so tudi, da imajo še nekaj prostih mest na Golniku.

Manj otrok v nesrečah
V zadnjih treh letih je bilo na območju Kranja v prometnih nesrečah udeleženih 140 otrok in mladoletnikov, letos pa le 17. Med najbolj kritičnimi odseki sta prehod v Žabnici, kjer bo zagotovljeno dodatno varovanje, in od Rupe proti matični šoli Simona Jenka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.