Slovenija
19239 ogledov

Prišla je odjuga, a ne veselite se prehitro, spet lahko sneži

kilngenthal skakalnica sneg skoki dež
1/3
EPA
Danes se je močno segrelo, sneg bo hitro pobiralo zlasti na vzhodu, kjer bo v prihodnjih dneh več sončnega vremena.

V zadnjem delu marca bi lahko spet pritisnil mraz. Sicer se ne more primerjati s tistim februarskim, ampak zna pa biti spet bolj zimsko morda s kakšnim prehodnim sneženjem do nižin, pišejo na vremenskem portalu ciklon.si.

Z menjavo zimskih gum za letne bi bilo torej smiselno počakati vsaj tja do sredine aprila.

Srednjeročno je videti dve bolj izraziti deževni obdobji med 10. in 12.marcem in med 15. in 18.marcem, torej oba naslednja vikenda.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

V genovskem zalivu je nastal ciklon, ki bo v naslednjih urah vplival na vreme pri nas, nastajale bodo krajevne plohe, ki jih bo več v južni in zahodni Sloveniji. Ciklon se bo hitro pomaknil proti Jadranu in naprej proti Balkanu, tako da od jutrišnjega dopoldneva predvidoma ne bo imel več vpliva na vreme pri nas in oblačnost se bo hitro trgala, čez dan bodo temperature večinoma med 6 in 12 stopinj Celzija, ponekod bo zapihal južni veter, ki bo najbolj izrazit na severovzhodu, poudarjajo vremenarji na ciklon.si.

Dež | Avtor: Prodimedia Prodimedia
V petek bo spet več spremenljive oblačnosti, a večinoma suho vreme, pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 8 in 13 stopinj Celzija, na severovzhodu do 15 stopinj Celzija.

V soboto bo pretežno oblačno, zlasti v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, pihal bo jugozahodni veter, ki bo okrepljen na severovzhodu, najvišje temperature bodo med 7 in 12 stopinj Celzija, na vzhodu do 15 stopinj Celzija. V nedeljo bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo pogosteje na zahodu, na vzhodu pa bo dežja precej manj, ponekod bo še pihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 7 in 12 stopinj Celzija, na vzhodu lokalno lahko tudi do 17 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 12:26 08.marec 2018.

    sam ponavljate za drugimi, čez dva tedna je to uganka

  • Pepe007 12:05 08.marec 2018.

    Kakšno bo vreme v naših krajih čez dva tedna ne more zadeti niti Baba Vanga, kaj šele kak metereolog.