Slovenija
961 ogledov

Pritožila se je zaradi odpovedi, tako je odgovorilo sodišče

Natalija Gorščak, direktorica TVS RTVS Natalija Gorščak, direktorica TVS
Delovno sodišče je predlog za začasno odredbo glede razrešitve direktorice TV Slovenija Natalije Gorščak zavrnilo.

Nekdanja direktorica TV Slovenijia Natalija Gorščak, je po tem, ko jo je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough, razrešil z mesta direktorice, napovedala, da namerava s pravnimi sredstvi dokazati, da je delala dobro, v skladu s predpisi in veljavno zakonodajo. Gorščakovo je Grah Whatmough razrešil osebno, saj večina programskih svetnikov ni prišla na sejo, ki je bila sklicana v začetku avgusta. 

Sodišče predlog za izdajo začasne odredbe ocenilo kot neutemeljen

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani pa je v primeru njene tožbe glede razrešitve z mesta direktorice Televizije predlog za izdajo začasne odredbe zavrnilo kot neutemeljen, je sporočil generalni direktor RTV Slovenija Grah Whatmough, sklicujoč se na sklep sodišča, ki ga je RTV Slovenija prejela v torek, poroča MMC.

Delovno sodišče je po navedbah Grah Whatmougha med drugim zapisalo, da postopek razrešitve ni bil kršen, s tem, ko generalni direktor pred izdajo sklepa o razrešitvi tožnice v konkretnem primeru ni pridobil predhodnega soglasja Programskega sveta RTV Slovenija.

Sodišče ugotavlja, da je direktor formalno zadostil zakonskim pogojem

Sodišče je prav tako ugotovilo, da je generalni direktor Gorščakovi pred razrešitvijo omogočil zagovor in da v konkretnem primeru ni prišlo do redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov, temveč do prenehanja pogodbe o zaposlitvi z dne 19. 3. 2019 zaradi prenehanja razloga, zaradi katerega je bila sklenjena.

Sodišče pa je po mnenju generalnega direktorja RTV Slovenija z zavrnitvijo začasne odredbe tudi ugotovilo, da je formalno zadostil vsem statutarnim in zakonskim pogojem.

O tožbi Gorščakove pa bo delovno sodišče odločilo po izpeljavi dokaznega postopka.

 
Komentarjev 2
  • marko345 15:27 15.september 2021.

    Pa saj ta Grah sploh ne bi smel biti imnovan za generalnega direktorja, ker ne izponjuje razpisnih pogojev. A to bo pa sodišče obravnavalo čez 4 leta. Sramotno sodstvo.

  • Naklonsky 13:20 15.september 2021.

    Beseda v besedilu "zadostril" - kaj mislite s tem: zaostril, zadostil ali kaj drugega?