Slovenija
18 ogledov

"Prizadet zaradi povezovanja z Udbo"

Francija Perčiča na sodišče ni bilo, ker je bil ves teden na službeni poti v Rus Žurnal24 main
Žaljiva obdolžitev. Tiskovna predstavnica Janševe SDS naj bi užalila svetovalca predsednika države.

Maske padajo. Katarini Culiberg, tiskovni predstavnici opozicijske Slovenske demokratske stranke, grozi do šest mesecev zapora. Na ljubljanskem sodišču bi ji minuli teden morali začeti soditi, ker naj bi pred dobrima dvema letoma prizadela čast in dobro ime Francija Perčiča, svetovalca predsednika države Danila Türka.

Ni dobila vabila
"Obtoženka ni prejela vabila na sodišče, zato bomo morali obravnavo preložiti,” je ugotovila sodnica, ko je na predvideni začetek sojenja Culibergovi pristopil le njen zagovornik Franci Matoz. Na sodišče pa ni bilo niti domnevno prizadetega Perčiča, ki naj bi ga v Janševi SDS užalili s pisanjem o seznamu povabljencev na slavnostno večerjo predsednika države ob obisku britanske kraljice.

Perčič pa je očitno prepričan, da naj bi prav Culibergova na SDS-ovo spletno stran konec oktobra predlani zapisala, da “najdemo na seznamu tudi partiji najbolj zveste vojščake iz vrst Službe državne varnosti oziroma Udbe, kot je na primer sedanji predsednikov svetovalec Franci Perčič”. Čeprav Culibergova pod to besedilo menda sploh ni podpisana. Janševi pa so morali na poziv ljubljanskega okrajnega sodišča, le nekaj dni po objavi, s spletne strani umakniti domnevno sporno besedilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.