Slovenija
22 ogledov

"Prodaja je škodljiva"

"Tudi če bi nabirali politične točke, to ni zločin, saj opozarjamo na vsebinske Žurnal24 main
Protest. CI nasprotuje prodaji prostorov KS Piran in zahteva dodelitev prostorov v trajno last.

"Prodaja prostorov je za meščane Pirana škodljiva, saj nam svet krajevne skupnosti (KS) in Občina Piran ne zagotavljata primernih lastniških prostorov. To pa pomeni dodatno omejevanje suverenosti delovanja sveta KS Piran," so pred današnjo tiskovno konferenco sporočili predstavniki Civilne iniciative (CI) za dostojno življenje v mestu Piran.

112 kvadratnih metrov je velika dvorana, ki jo KS Piran prodaja po izhodiščni ceni 199.600 evrov.

Ti nasprotujejo prodaji prostorov KS pod sedanjimi pogoji razpisa, ki poteče v ponedeljek, saj jim občina ponuja v zameno prostore v Apollonijevi palači le v najem in ne v trajno last. "Vrednost prostorov na takšni lokaciji je od štiri do pet tisoč evrov za kvadratni meter, ne pa dva tisoč evrov, po kolikor jo prodajajo. KS si tako ne bo mogla privoščiti niti 60 kvadratov velikega stanovanja," opozarja Davorin Petaros iz CI.

Trgovina za vse občane
Alenka Šuto, predsednica sveta KS Piran, je nad protestom CI ogorčena, saj kot pravi, želijo s prodajo zdajšnjih prostorov trgovski družbi zagotoviti trgovino v Piranu, ki bi bila koristna za vse občane. "Z denarjem, ki bi ga dobili od prodaje, bi odkupili nove prostore, po možnosti v Apollonijevi palači, ki nam jo ponuja občina," odgovarja Šutova in dodaja, da na razpis niso prejeli še nobene prijave.

Potrebna prenove
"Zdajšnja dvorana je potrebna temeljite prenove, saj je treba zamenjati okna in obnoviti toaletne prostore. Z nakupom obnovljene dvorane v Apollonijevi palači pa bi zmanjšali tudi stroške vzdrževanja in ogrevanja," razlaga Šutova.
Župan Tomaž Gantar pa meni, da gre pri protestu CI le za samopromocijo v volilne namene. "Ker smo dali KS dvorano v Apollonijevi palači brezplačno v uporabo, ne gre za nobeno prevaro in ne razumem, zakaj je protest potreben," pravi Gantar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.