Slovenija
165 ogledov

Prodajajo Drnovškovo domovanje

Drnovškova družina si želi, da bi hiša prišla v roke nekomu, ki bi jo znal cenit Žurnal24 main
Hiša na Zaplani, kjer je nekdanji slovenski predsednik Janez Drnovšek preživel zadnja tri leta, je naprodaj.

Lastnika nepremičnine in Drnovškova otroka, 32-letni Jaša Drnovšek in 29-letna Nana Forte, sta sporočila, da bo hiša nad Vrhniko dobila nove lastnike. Domovanje naj bi namreč po smrti nekdanjega predsednika samevalo, pred nekaj meseci pa naj bi se v hišo vselila Nana, poroča Nedelo.

Drnovškovi so sporočili, da je bila odločitev po eni strani zelo težka, predvsem zaradi spominov. "A v tem, da bi bila hiša prazna, ne vidimo nobenega smisla. Mislimo, da je bila odločitev o prodaji edino smiselna," so Drnovškovi še povedali za Nedelo. Želijo si, da bi hiša prišla v roke nekomu, ki bi jo znal ceniti, saj ima posebno vrednost zaradi pokojnega lastnika in svoje zgodovine.

Zaplana ima za Drnovškovo družino prav poseben pomen, saj je po predsednikovi selitvi iz Murgel postala edini kraj, kjer so se srečevali najožji člani. Kakor pravijo njegovi najbližji, se Drnovšek v Murglah, kjer je živel od leta 1989, ko je bil izvoljen za slovenskega predstavnika v predsedstvu SFRJ, ni nikoli zares počutil doma, saj bivanje tam ni bilo stvar njegove osebne izbire.

Zaplana naj bi Drnovška pritegnila ravno zaradi možnosti sprehodov, na katere sta se odpravljala z njegovim štirinožcem Brodiejem. Družina pravi, da hiša in okolica spodbujata ustvarjalnost, saj naj bi Drnovšek skoraj vse svoje knjige napisal prav na Zaplani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.