Slovenija
24 ogledov

Prodali podjetje z dobičkom

(Foto: null) Žurnal24 main
Podjetje SCT Naložbe je pred slabim tednom Cestnemu podjetju Ljubljana prodalo 51-odstotni delež v Tovarni asfalta Črnuče, ki velja za enega najbolj zdravih delov SCT. Šantlova napoveduje ukrepe.

Po dostopnih podatkih je podjetje SCT Naložbe, ki je v lasti SCT, pred slabim tednom dni Cestnemu podjetju Ljubljana (CPL) prodalo 51-odstotni delež v Tovarni asfalta Črnuče (TAČ), poroča časnik Dnevnik.
Šlo naj bi za enega finančno najbolj zdravih delov SCT – za razliko od ostalih podjetij nima blokiranih računov in je lani ustvarila skoraj dva milijona evrov dobička.

"O tem poslu me je gospod Zidar seznanil tik pred petkovo sejo upniškega odbora po tem, ko sem se odločila preveriti govorice, ki sem jih slišala," je v torek za Dnevnik povedala prisilna upraviteljica SCT Marija Magdalena Šantl.

Ukrepi v prihodnjih dneh
Na vprašanje, kako jo je lahko Zidar obvestil o poslu, če se je isti dan obravnavi na sodišču izognil zaradi težav z zdravjem, je odgovorila, da je z njim govorila po telefonu.
Med drugim je pojasnila tudi, da prodaje družbe, ki je imela še predlani okrog 15 milijonov evrov kapitala in bila tako rekoč brez dolgov, ne more izpodbijati, ker "jo je izpeljalo hčerinsko podjetje SCT". To bi torej lahko storil le upravitelj stečaja SCT Naložb in zato se bo Šantlova v naslednjih dneh odločila, kakšne bodo sankcije.

Nov udarec za krovne upnike
Prodaja Tovarne asfalta Črnuče je, kot piše Dnevnik, nov Zidarjev udarec za upnike krovne družbe SCT. V SCT Naložbe naj bi po informacijah Dnevnika kupnino od prodaje porabili za servisiranje lastnih obveznosti, to pa naj bi pomenilo, da SCT od posla ne bo pridobil ničesar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.