Slovenija
447 ogledov

"Prodam turbomašino z imenom Tina"

Prodam punco Print Scrn Bolha
Na največjem spletnem oglasniku Bolha.com se je včeraj zvečer pojavil oglas, v katerem nekdo prodaja dekle. Maruša Gras z Bolhe nam je pojasnila, da so oglas že odstranili.

"Prodam turbomašino z imenom Tina, je zelo ohranjena in lepa mlada punca. Če jo kdo hoče, naj se pozanima pri meni ...," se glasi eden izmed oglasov na spletni strani Bolha.com.

Oglase dosledno pregledajo

Oglas je bil objavljen v sekciji elektrostrojev. Ne glede na to, kaj je oglaševalca vodilo k objavi takega oglasa, je ponujanje osebe gotovo sporna in neprimerna z več vidikov.

Na Bolhi so nam pojasnili, da vsak oglas skrbno pregledajo in ga na podlagi kakršnekoli napake ali odstranijo ali o napaki obvestijo uporabnika.

"Uporabniki so naša glavna skrb. Zato je eden naših najbolj pomembnih oddelkov Skrb za uporabnike, ki pregleda prav vsak oddani oglas. Pri tem preverijo celotno vsebino oglasa – od navedenega besedila do pripetega slikovnega materiala. Če oglas vsebuje neprimerno vsebino, ga v skladu s pravili in pogoji uporabe Bolha.com nemudoma dezaktiviramo, o tem pa obvestimo uporabnika, ki je oglas oddal. Tako denimo na Bolha.com ne dovolimo oglasov, s katerimi se prodajajo alkoholne pijače nad 15 odstotki vsebnosti alkohola, tobačni izdelki ter zdravila na recept. Pogosto se zgodi, da v presojo neustreznosti vsebine vključimo našo pravno službo, ki pregleda vsebino oglasa in svetuje nadaljnje postopanje. Ker pa je Bolha.com spletno mesto z več kot 400 tisoč objavljenimi oglasi, pri čemer uporabniki vsak dan oddajo tri do štiri tisoč novih, je skorajda nemogoče, da bi vsak oglas pregledali nemudoma po objavi," nam je postopek pregledovanja in delovanja strani pojasnila vodja marketinga Maruša Grah.

Zelo pogosto pa jih na oglase z neprimerno vsebino, ki jim vedno namenijo prednost pri pregledovanju, opozorijo kar uporabniki sami.

Veliko hudomušnih oglasov

Ker je Bolha.com največji slovenski spletni oglasnik, se med objavljenimi oglasi lahko najde tudi marsikaj zanimivega ali šaljivega. "Uporabniki so že prodajali zapadli sneg in sirove luknjice, pred kratkim pa je kar nekaj pozornosti vzbudil tudi oglas, s katerim je nekdo poskušal prodati vladno letalo," nam je razložila Grahova.

Komentarjev 4
  • proxy 17:53 14.maj 2012.

    Na Bolhi so nam pojasnili, da vsak oglas skrbno pregledajo in ga na podlagi kakršnekoli napake ali odstranijo ali o napaki obvestijo...za tako izjavo si zaslužite tožbo zaradi zavajanja, ker imam na mailu iz vaše strani pisno izjavo, da vsakega ...prikaži več oglasa ne pregledujete, saj sm neštetokrat opozarjal na nepravilnosti, bolhi pa je važno samo da pobira denar, kdo kaj prodaja in ali je fizična ali pravna oseba pa sploh nima veze...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:23 11.maj 2012.

    Točkovanje so obljubljal,ko so ukinili ZVU,ampak do danes nič od tega?

  • allstarr111 21:26 10.maj 2012.

    Bolha je bolj neresna kot si misliš, prvo so ukinili iskanje oglasa po regijah, če bi uvedli še feedback, določeni poslovni subjekti ne bi mogli nategovat folka in s tem bi tudi bolha zaslužila manj.