Slovenija
16164 ogledov

Ljubljana: Profesor bežigrajske gimnazije pred dijaki snifal kokain

kokain, drige Profimedia
Duška si je dal kar v sanitarijah, medtem ko je potekala maturantska zabava.

Na maturantskem plesu so bili dijaki bežigrajske gimnazije priča profesorju, ki so mu popustile vse zavore. Ta ni le pregloboko pogledal v kozarec, ampak obenem tudi užival prepovedane substance.  

Posnetek, ki zaradi varstva osebnih podatkov ni javno objavljen, prikazuje dotičnega učitelja, kako v sanitarijah uživa kokain. Med drugim naj bi bil profesor tudi prekomerno vinjen, zaradi česar je na plesišču večkrat padel po tleh, poročajo Slovenske novice. Dodali so še, da naj bi tudi nadlegoval dijakinje in se celo pretepal, na koncu pa so ga okrvavljenega odvlekli ven.

Kokain je polsintetični alkaloid v obliki belega prahu in grenkega okusa. Deluje kot stimulans na centralno živčni sistem, obenem je tudi zaviralec apetita. Kokain je močno poživilo in vpliva na dvig energije, evforičnega razpoloženja in dviga samozavesti ter celo potencira sposobnost analitičnega mišljenja. Običajno se ga snifa, lahko se ga pa tudi injicira.

Ravnateljica potrdila obtožbe

Ravnateljica bežigrajske gimnazije Alenka Budihna je potrdila, da so navedbe resnične. Kot je dejala za 24ur, je bil omenjeni profesor pri njih zaposlen kot naravni govorec, na situacijo pa so jo opozorili razredniki četrtih letnikov. Profesorja je nemudoma poklicala na zagovor in ga soočila z dano situacijo, kasneje pa je odpoved podal sam in sedaj na gimnaziji ne poučuje več.

Dejala je, da je bila z več strani obveščena o izjemno neprimernem obnašanju profesorja, zaradi česar ni podvomila v resničnost navedb. Dodala je še, da je do dotičnega incidenta prišlo na "after partyju", ki se običajno odvija po zaključku maturantskega plesa.

O dogodku in kasnejši odpovedi profesorja so bili obveščeni tudi predstavniki dijakov četrtega letnika, kot tudi predstavniki staršev. Vsi so enotnega mnenja, da je bil postopek razrešitve korekten. O incidentu so bili obveščeni tudi ostali starši.

O profesorjevem eksplicitnem vedenju je seznanjena tudi policija, vendar za zdaj niso prejeli še nobene prijave. V primeru domnevnega nadlegovanja pa more policijo obvestiti posameznik sam.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Avatar Leon
    Leon 08:02 22.april 2023.

    Kmetje gojijo marihuano za lastne potrebe kar je dokazano na shodih in posnetkih .

  • Avatar Leon
    Leon 08:00 22.april 2023.

    SDS-ovce pozivajo za dostojnost učiteljev ? Kaj pa pravijo njihovi mladi MDS ? SNEGEC .

  • Avatar NickMason
    NickMason 06:58 22.april 2023.

    Med poženščeno mladino je to za pričakovati.Včasih je bil žur preprosto žur in je ostalo vse tam,ničesar se ni izdajalo .