Slovenija
0 ogledov

Proga odprta za ves promet

Vlak Jesenice Bralka
V UKC Ljubljana se zdravijo še trije v jeseniški bolnišnici se eden. Preiskava nesreče v teku. Odprli progo Jesenice- Nova Gorica.

V UKC Ljubljana se zdravijo še trije poškodovani, ki so jih tja pripeljali po petkovi nesreči tovornega in potniškega vlada na Jesenicah, po besedah tamkajšnjih zdravnikov pa še ne bodo odpuščeni kmalu. Več bo znano po ponedeljkovi viziti.

V jeseniški bolnišnici pa ostaja še en poškodovani od osmih, ki so jih v petek sprejeli.

Poškodovanih 34 ljudi

V železniški nesreči, ki se je v petek zgodila v neposredni bližini železniške postaje na Jesenicah, je bilo poškodovanih 34 oseb, od tega 9 oseb huje. Štiri osebe, pri katerih je šlo predvsem za poškodbe obraznih kosti in hrbtenice, so sprejeli v UKC Ljubljana. Nasploh so poškodovani potniki utrpeli največ poškodb glave, obraza in vratu.

Na kraj nesreče se je odpravil tudi minister za promet Patrick Vlačič, ki je opozoril, da je potrebno nesrečo dobro raziskati. V kolikor se bo ugotovilo, da se lahko kaj takšnega ponovi, pa je potrebno spremeniti ukrepe in predpise na železnicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.