Slovenija
6904 ogledov

Prognoza neviht za Slovenijo, ponekod že plohe

Nalivi Epa
Že zdaj poročajo o prvih nevihtah. Ponoči se bo oblačnost povečala, plohe in nevihte bodo do jutra že zajele večji del Slovenije.

"Danes bo v južni Sloveniji povečini sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno. Na severozahodu bo kakšna ploha lahko že dopoldne, popoldne pa se bodo krajevne nevihte pojavljale predvsem v severni polovici Slovenije," napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponekod bo po njihovih navedbah pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34, na severozahodu okoli 27 stopinj Celzija.

Portale Neruje.si pa je ob 11 uri opozaril pred debelo točo: "Toča v okolici Škofje Loke! Nevihtna linija se pomika proti Štajerski in bo najverjetneje obšla tudi severovzhod države! Linija se lahko zaradi ugodnih pogojev okrepi, zato lahko lokalno pričakujemo tudi debelejšo točo! Linijo spremljajo siloviti nalivi in močan nevihtni piš. Previdno!"

Vreme: Na vidiku prvi vročinski val Okolje Slovenija Neverjetno, kako hitro se segreva ozračje v Sloveniji

Portal Neurje.si je sicer že zgodaj poročal o prvih nevihtah.

Objavili so tudi prognozo neviht, v kateri med drugim piše, da se lahko v severnem in severovzhodnem delu države v popoldanskih urah razvijejo močnejše nevihte (možne supercelice), katere lahko spremlja večja toča, močnejši vetrovni piš in siloviti nalivi. Nevihte se bodo prožile tudi drugod po državi.

"V noči na nedeljo se bo tvoril večji sistem organiziranih neviht (MCS), ki bo preko Italije dosegel tudi Avstrijo in Slovenijo," še pišejo.

Večji del Slovenije

Ponoči se bo oblačnost povečala, plohe in nevihte bodo po napovedi Arsa do jutra že zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22 stopinj Celzija.

Nalivi | Avtor: Epa Epa
V nedeljo bo po njihovih navedbah spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo krajevno močnejši nalivi. Pihal bo nekoliko okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, ponekod na vzhodu še do 30 stopinj Celzija.

Za ponedeljek napovedujejo, da bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami, ob morju tudi nevihtami. Popoldne se bo delno zjasnilo: "Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodni veter. V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne plohe in posamezne nevihte."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.