Slovenija
8695 ogledov

Programi, ki jih je mogoče gledati z anteno

tv sprejemnik Žurnal24 main
Če se po Pop TV in Kanalu A umakne še Planet TV, bo ponudba slovenskih televizijskih programov prek antene precej borna.

Pro plus je včeraj ugasnil prizemni signal Pop TV in Kanala A, kar pomeni, da z anteno teh dveh programov ne bo več mogoče gledati s sobno ali strešno anteno. Da bi lahko storil podobno, je namignil tudi Planet TV, a končne odločitve še niso sprejeli

V komercialnem multipleksu C, ki ga je mogoče spremljati v vsej državi, bi v primeru umika Planet TV ostali le še TV3, ki jo je pred kratkim prevzel Bojan Požar, Nova24TV, Golica TV, Sponka gold TV in TV nakupi. Še naprej bodo seveda prek antene vidni tudi vsi programi nacionalne televizije. 

Bogata ponudba brezplačnih hrvaških programov

Zelo verjetno se bo zaradi jezikovne bližine najbolj povečala gledanost tujih programov, sploh hrvaških, ki so vidni v slovenski Istri, delu Krasa in v severnoprimorski regiji ter na Dolenjskem, Štajerskem in v Prekmurju. 

rtl | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Prek antene bo mogoče še naprej spremljati štiri programe hrvaške nacionalne televizije HRT, RTL in RTL 2, Novo TV, Doma TV, CMC in RTL Kockico. Podjetje CME, ki je lastnik Pro Plusa, je tudi lastnik Nove TV in Doma TV. Če bodo enako potezo kot v Sloveniji potegnili tudi na Hrvaškem, teh dveh programov ne bo več mogoče spremljati. 

V velikem delu države so vidni tudi programi drugih sosednjih držav. Italijanske je mogoče spremljati v večjem delu Primorske,  madžarski programi pa so vidni v Prekmurju, Prlekiji in v delu Štajerske. 

Neprijetno avstrijsko presenečenje 

Avstrijski programov, ki jih sicer lahko gledajo uporabniki v precejšnjem delu države: na Gorenjskem skoraj do Ljubljane, na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju, pa kmalu ne bo več mogoče spremljati. Avstrija bo namreč v prihodnjem letu dokončno prešla na nov sistem oddajanja, tako imenovani DVB-T2. Ko bo prehod končan, avstrijskih programov ne bo več mogoče spremljati v Sloveniji. 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • Ludvik Miholic 16:50 27.januar 2017.

    MENE SAMO ZANIMA ZAKAJ POP TV NI NIKJER OBJAVIL ZAKAJ SO IMELI V NJIHOVI HISI POLICIJSKO PREISKAVO KAKO SE SLISI DA JE V TEJ HISI AMERISKA VOHUNSKA SPIJONAZA ZA BALKAN IN DOKLER SE NEBO POP TV O TEM RAZJASNIL LAHKO ...prikaži več VERJAMEMO TEJ GOVORICI

  • euinterceptor 11:52 19.januar 2017.

    Dober dan,sporočam ponudniku omenjenih TV programov, da jih nič ne pogrešam.. Čutim kar nekakšno olajšanje zvečer, ko držim daljinski upr. v roki. Odkar nista več prosto dosegljiva je tako kot, da bi mi odstranili nek ogromen ...prikaži več tur..lep dan vsem!!

  • fižolček 20:19 17.januar 2017.

    za koji kurac pa te moramo plačat rtv naročnino ker slo1 slo2 slo3 itk ni za gledat al pa kozlaš če jih gledaš