Slovenija
30 ogledov

Proizvodnja v Novolesu ustavljena

novoles Jerca Božič Kranjec
Brez dela. 128 delavcev Novolesa Plus je danes že na zavodu.

Straža. Stroji Novolesa Plus, ki je imel v najemu proizvodne prostore in opremo Novolesa v stečaju, od danes mirujejo. “Ker se dražba oziroma nakup strojev in nepremičnin nista zgodila v takem času, kot smo načrtovali, so lastniki sklenili, da proizvodnjo prekinejo,” nam je povedal Franci Vovko, direktor Novolesa Plus. Za nadaljevanje bi bila namreč nujna sanacija podjetja, ki pa se je kot najemniki niso mogli lotiti.

Dan D: 25. maj

Novoles Plus sicer ni šel v stečaj, ampak v mirovanje. Zaposleni so kljub temu pristali na zavodu za zaposlovanje. Od dražbe, ki je razpisana za 25. maj in se je bodo udeležili tudi lastniki Novolesa Plus, je, kot pravi Vovko, odvisno, ali bo podjetje nadaljevalo proizvodnjo v Straži. Ker bodo tokrat lastnino Novolesa v stečaju prodajali v celoti, upajo, da se ne bo zapletlo tako kot pred dvema mesecema, ko so bili ob nujno potrebni stroj.

“A tudi če jim nepremičnine in stroje uspe odkupiti, proizvodnje ne bo mogoče takoj zagnati, saj se sečnja hlodovine z majem končuje. Čez poletje pa zalog hlodovine ne bo mogoče nikjer dobiti,” je pojasnil Vovko. Če bo šlo vse po načrtih, je realen začetek proizvodnje v jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.