Slovenija
42 ogledov

“Projekti nad politiko!”

“Občanke in občani so z menoj dobili ljudskega župana, neobremenjenega s politik Žurnal24 main
Ciril Globočnik. Novi radovljiški župan podedoval dolgove. Boris Marčetič ne bo več direktor.

Novoizvoljeni župan Ciril Globočnik je politični novinec, odločen, da občinske politike ne bodo krojili strankarski interesi, temveč projekti za dobro občanov.

Brez političnih pogodb
Pravi, da pred volitvami ni sklepal pogodb, ki bi ga zavezovale pri kadrovanju. “Nisem želel kupčkati z nikomer, da bi s tem pridobil volilce,” je dejal za Žurnal24. Na vprašanje, ali se obeta kadrovska prevetritev občinske uprave, pa je dejal, da o imenih še ne želi govoriti. “Spremembe bodo. Menim, da je v občinski upravi kar nekaj kadrovske rezerve. Trenutno lahko rečem le, da dozdajšnji direktor (Boris Marčetič, op. p.) ne bo ostal, izbral bom novega. Tudi glede podžupanov nisem nikomur ničesar obljubil. Dejstvo pa je, da bodo morali biti to ljudje, ki jim zaupam stoodstotno, z izkušnjami, kajti zame politika pri tem ne obstaja, obstaja le stroka,” je poudaril Globočnik, ki bo tudi v občinskem svetu poskušal s prednostnimi projekti presegati politična kupčkanja.

Direktorski za županskega
Spopasti se bo moral z zadolženostjo občine. “Gre za najmanj 4,5 milijona evrov občinskega dolga, kolikor ga je bilo konec lanskega leta.” Globočnik, trener plavanja in športni direktor Plavalnega kluba Radovljica, bo poklicni župan in ne bo več športni direktor. Za županovanje pa, kot pravi, ne bo moteča niti funkcija direktorja družbe MCM Management. “Moje zasebno podjetje, v katerem se sin ukvarja s prevozi, ne bo povzročilo navzkrižja interesov,” je zatrdil.

Na govorice, da naj bi pred volitvami sklepal dogovore z Zlatkom Kavčičem in Listo krajevnih skupnosti, pa je dejal: “Ne, z gospodom Kavčičem nisem sklepal ničesar, gre za čista natolcevanja.” Novi radovljiški župan bo okrepil sodelovanje s krajevnimi skupnostmi ter spodbujal odpiranje družinskih podjetij in uvajanje okolju prijaznih energij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.