Slovenija
33 ogledov

Promet ovira povožen medved

slovenija 08.04.10 guzva na avtocesti, gneca zaradi prometne nesrece, kolona voz Nik Rovan
Na primorski avtocesti promet ovira povožen medved, radovedneži upočasnjujejo hitrost.

Na primorski avtocesti je pred počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru upočasnjen promet. Kot so povedali na prometno-informacijskem centru, je promet upočasnjen, ker je bil zgodaj zjutraj na odstavnem pasu povožen medved, zdaj pa ljudje iz radovednosti upočasnjujejo hitrost.

Kljub temu, da se poletje počasi izteka, se prometna turistična sezona s tem vikendom še ne bo končala, opozarjajo na Darsu. V nekaterih večjih nemških deželah namreč šolske počitnice trajajo do 15. septembra. Zato na Darsu še vedno pričakujejo povečan promet proti morju, ker se pa veliko turistov že vrača, pa bo še več prometa od morja proti notranjosti oziroma predvsem proti Italiji in Avstriji. 

Karavanke, Gruškovje in razcep Kozarje 


Danes bo prometno zelo obremenjen ves dan in v vse smeri. Zastoje je pričakovati na običajnih ozkih grlih, in sicer: avtocesta A2, predor Karavanke, v obe smeri; zastoje pričakujemo v soboto, veliko daljše na slovenski strani proti Avstriji; konec avtoceste A4 v Dražencih, proti mejnemu prehodu Gruškovje, pričakujejo le nekaj zgostitev in krajši čas trajajoče zastoje v soboto zjutraj; A2, ljubljanska zahodna obvoznica, razcep Kozarje, z Gorenjske proti Primorski danes dopoldan pričakujejo krajše zastoje. 

Po poročanju spletne strani promet.si zastoji ob že nastajajo v razcepu Kozarje od Brda proti Brezovici ter ponekod na primorski avtocesti od Brezovice proti Postojni.

V trgovino, pa padeš v zastoj

Ker so kolektivni dopusti v Italiji končani, po preteklih izkušnjah ni pričakovati toliko prometa v smeri vzhod – zahod kot pretekli konec tedna. Ti prometni tokovi vplivajo predvsem na zastoje na ljubljanski obvoznici, kjer se ob sobotah povečanemu prometu priključi tudi vse večje število ljudi, ki odhaja v nakupovalne centre.  V primeru nesreč ali drugih izrednih dogodkov lahko zaradi povečanega prometa zelo hitro pride do daljših zastojev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.