Slovenija
57 ogledov

Promet ovira zdaj ta zdaj druga tegoba

slovenija 01.12.10, sneg, promet, avtocesta, Ljubljana-Vrhnika, zastoj proti Lju Anže Petkovšek
Vreme na cestah še vedno povzroča veliko težav. Primorska avtocesta je bila nekaj časa zaprta zaradi kabla, izredno spolzke ceste po vsej državi.


Padavine v obliki dežja, ledenega dežja in sneženja ter nizke temperature povzročajo velike težave v prometu, saj so ceste zelo spolzke in mestoma tudi poledenele kljub posipanju. Najbolj previdni morajo biti vozniki na Notranjskem, Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju, ne glede na cesto.

Na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj - zahod in Naklim v smeri Karavank pa je promet zelo oviran zaradi velike količine vode na cestišču.

Med Metliko in Novim mestom pa med naseljem Hrast pri Metliki in Težko vodo promet ovirata gosta megla in poledica. Policija poziva k previdnosti.

Kot poroča Prometno-informacijski center, so primorsko avtocesto med Postojno in počivališčem Studenec sprostili za promet v obe smeri, potem ko je na cestišče zaradi posledic žledu padel električni kabel. 

Stanje se bo umirilo

"Jutri bodo padavine prehajale v sneg, tudi v notranjosti, vendar padavin ne bo več toliko," pravi Andrej Velkavrh iz Agencije RS za okolje.

Dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem od 8 do 14 stopinj Celzija. V ponedeljek dopoldne bodo padavine povsod ponehale, v torek bo pretežno oblačno in povečini suho. Velkavrh nas je ob tem še pomiril in povedal, da podobne pošiljke snega, kakršno smo dobili v četrtek, v kratkem ni za pričakovati.

Sneg ohromil tudi želežniški promet

Slabe vremenske razmere povzročajo težave tudi v železniškem prometu. Zaradi obilnih snežnih padavin in žleda do nadaljnjega ne bodo vozili električni vlaki med Beljakom, Jesenicami in Ljubljano. Obvoze imata mednarodna vlaka do Züricha in Münchna. Še vedno potekajo tudi nadomestni avtobusni prevozi med Ljubljano in Divačo ter Koprom in Sežano, poroča STA.

Lokalni potniški vlaki med Jesenicami in Ljubljano vozijo z dizelskimi lokomotivami, zaradi česar bo predvidoma prihajalo do največ 20-minutnih zamud, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Mednarodna vlaka MV 414 (Beograd-Ljubljana-Zürich) in EN 498 (Zagreb-Ljubljana-München) vozita danes po obvozni poti Maribor-Spielfeld. V nedeljo bosta vlaka MV 415 (Zürich-Ljubljana-Beograd) in EN 499 (München-Ljubljana-Zagreb) vozila po obvozni poti Spielfeld-Maribor. Za vlak 499 med Jesenicami in Ljubljano ne bo zagotovljenega prevoza, za vlak 415 pa bo vozil nadomestni vlak na relaciji Jesenice-Dobova, kjer bo zagotovljena zveza v Zagreb in Beograd.

Tovorni vlaki med Beljakom in Ljubljano do nadaljnjega ne bodo vozili, prav tako ne med Ljubljano in Divačo ter Koprom in Sežano, še navajajo na Slovenskih železnicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.