Slovenija
20 ogledov

Promet se počasi umirja

brezovica PIC
Po daljših zastijih se promet na slovenskih cestah umirja. O zastojih poročajo le še iz Obale in gorenjske avtoceste.

Promet po državi je zgoščen le še na nekaterih odsekih. Če se odpravljate na pot, vozite previdno, strpno in počasi.

GORENJSKA AVTOCESTA

Po podatkih Prometno-informacijskega centra (PIC) zastoj pred priključkom Podtabor v smeri Jesenic ni več. Prav tako je promet tekoč od Kosez proti predoru Šentvid. Še vedno pa je kolona pred prehodom Karavanke v smeri Avstrije. V dolžino meri 500 metrov. Na gorenjski avtocesti pa je promet zgoščen od Brnika proti Kranju.

PRIMORSKA

Promet se je umiril tudi na primorski avtocesti. Je pa še vedno zgoščen - prihaja tudi do zastojev - od Šmarja proti Kopru. Zgoščen promet je tudi na cestah v obe smeri med Izolo in Koprom.

Brezje-Ljubljana, zoženje pri Podtaboru, pogled proti Jesenicam (vir: PIC)

MEJNI PREHODI

Čakalne dobe na mejnih prehodih:

- Dragonja pri vstopu za vsa vozila 20 minut, na Obrežju pa eno uro in 30 minut pri izstopu za tovorna vozila.

DRUGE POSEBNOSTI NA CESTAH

Na regionalni cesti Ajdovščina-Podnanos je zaradi burje prepovedan promet za kampprikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Nastajajo tudi kolone na mejnih prehodih.

Letos ni obnovitvenih del

Vodja PIC Brane Nastran opozarja, da lahko pričakujemo povečan promet tudi v soboto predvidoma med 9. in 12. uro ter v nedeljo med 16. in 19. uro.

"Med turistično sezono skoraj ne bo obnovitvenih del na avtocestah in hitrih cestah," še napoveduje Nastran. Krivci so predvsem nenehne pritožbe neizbranih izvajalcev za obnovitvena dela, zato ta trenutek na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji ne morejo napovedati začetka načrtovanih obnov. Kljub temu Nastran pričakuje, da bodo v času poletne turistične sezone potrebna nujna intervencijska dela, ki bodo morda 
povzročila tudi zastoje.

Nastran voznikom svetuje, naj se pred odhodom na pot pozanimajo o stanju cest na www.promet.si ali pokličejo na PIC na 1970. Izogibajo naj se prometnim konicam, ki so poleti ob sobotah dopoldne, ob petkih po 14. uri in ob nedeljah popoldne. Bolj obremenjene so še 
srede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.