Slovenija
42 ogledov

Prometni infarkt v središču Ljubljane

promet Ljubljana Anže Petkovšek
Da je konec dopustov, se vidi tudi na cestah. Zaradi zaprtja Dunajske ceste so danes negodovali vozniki, ki so bili na poti proti centru mesta. Dodatno zastoje povzroča tudi zaprtje nekaterih uvozov na severno ljubljansko obvoznico.

V Ljubljani so, kot smo za vikend napovedovali v prispevku Bo v ponedeljek Ljubljano prometni infarkt?, danes veliki prometni zastoji. Zaradi del na Dunajski cesti, ki bi se morala končati že konec avgusta, in zaprtih nekaterih uvozov na severno obvoznico ter vračanja ljudi z dopustov so se proti centru mesta vile kolone. 

PREBERITE ŠE: 

"Obtičala sem na Celovški, od Šentvida do centra mesta sem potrebovala eno uro," je eden od zapisov na Facebooku o današnjem "potovanju" proti centru Ljubljene. "Zavil sem na Celovško in premikali smo se po tri metre," opisuje drugi voznik, ki je želel pot v smeri Štepanskega naselja namesto po severni obvoznici opraviti proti Drenikovi, a si je premislil in zavil v Koseze in od tam na obvoznico. "Vozniki so begali in iskali možne obvoze, tudi ko je šola navadno ni take gneče, kot je bila danes."

Zaprti uvozi na obvoznico

Na ljubljanski severni obvoznici je zaprt izvoz Industrijska cona Šiška ter uvoza Ljubljana sever, Celovška cesta in Ljubljana Savlje proti razcepu Zadobrova, zaradi česar se mnogi namesto na obvoznico preusmerjajo na Celovško cesto. 

Še večji problem so dela na Dunajski cesti, ki bi se po prvotnem planu morala končati že konec avgusta, a so se zamaknila v september. 

Dunajska le po enem voznem pasu

Zaradi obnove Dunajske ceste na odseku med Tolstojevo ulico ter Posavskega ulico bodo do 11. septembra 2016 v križiščih z Dunajsko cesto za ves promet zaprte Tolstojeva, Posavskega, Baragova in Dimičeva ulica.

Promet po Dunajski cesti poteka le po enem voznem pasu v vsako smer, mestni avtobusi na linijah 18 in 18L pa vozijo po spremenjeni trasi: Dunajska cesta, Servisna cesta (Ulica Janeza Porente), Vojkova cesta in Božičeva ulica.

Popolna zapora med Linhartovo in Vilharjevo

Dodatno bo do četrtka Dunajska cesta zaprta za ves promet med Vilharjevo in Linhartovo cesto v obe smeri.  

"V času jutranje prometne konice naj vozniki ne uporabljajo izvoza Bežigrad," svetujejo pri prometno-informacijskem centru.  

Gost promet z zastoji je sicer občasno tudi na ljubljanski vzhodni obvoznici med Bizovikom in predorom Golovec proti razcepu Malence in Dolenjski, kjer občasno zapirajo predor.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 12
  • Anja 17:24 29.avgust 2016.

    http://www.lpp.si/uporabne-informacije-za-potnike/p-r-parkiraj-se-pelji-z-avtobusom

  • Jagijagi1 14:38 29.avgust 2016.

    Delo Cigota Jankovića!

  • Papaja Popi 14:22 29.avgust 2016.

    Vse lepo in prav.Toda !Ljubljančani se sploh ne vprašajo za koliko desetletij jih je župan zadolžil in bodo morali vse to plačati - vračati.