Slovenija
8 ogledov

"Prostor na kliniki je bil"

Nova stavba pediatrične klinike Žurnal24 main
Vodstvo Pediatrične klinike trdi, da so v času velikonočnih praznikov na kliniki imeli prostor za sprejem male bolnice, ki je sicer v čakalnici preživela devet ur. Izjavo matere, ki ji je zdravnica rekla, da otroka ne morejo sprejeti, ker na kliniki ni prostora, so označili za neresnične.

"Prostor na kliniki je bil," zagotavlja direktor Pediatrične klinike Rajko Kenda, ki smo ga vprašali, zakaj je bila Pediatrična klinika pred velikonočnimi prazniki tako zapolnjena, da ni bilo postelje za sprejetje tri in pol leta stare deklice, ki so jo na kliniko z rešilcem pripeljali zaradi pomanjkanja kisika v krvi.

Da za deklico ni prostora, so mami rekli dvakrat

Kenda tudi zatrjuje, da zdravnica, ki je otroka pregledala prva, materi ni rekla, da mora deklica ostati v bolnišnici, pač pa, da jo bodo hospitalizirali, če se stanje ne bo popravilo. 

"Ena od zdravnic je uporabila te besede: to je za hospitalizacijo. Po tem so vpričo mene poklicali na oddelek: Rabili bi posteljo za deklico staro tri in pol leta ... Po končanem pogovoru mi je rekla, da nimajo prostora," pa razlaga mama.

"Kasneje pa je še ena zdravnica (morda tudi sestra), ko je hčerko v čakalnici pregledovala, rekla: Ker tu ni prostora, bo šla najverjetneje na infekcijsko," še dodaja mama.

Pravi, da sprva res ni vedela, ali bo deklica hospitalizirana ali ne, saj ji je zdravnica po telefonskem pogovoru jasno povedala, da ni prostora. "Ko so mi kasneje dejali, da bomo zaradi pomanjkanja prostora najverjetneje morali na infekcijsko, sem bila prepričana, da bo hčerkica nekje hospitalizirana," pravi.  

Na Pediatrični kliniki navedbe zanikajo: čakala je le sedem ur

"Otroke z bronhitisom raje namestimo na infekcijski kliniki, saj imamo na pediatriji tudi hude pljučne bolnike, zato nočemo tvegati z okužbo," pravi Kenda, ki trdi, da so izjave mame neresnične in bo glede našega pisanja zahteval tudi popravek. Kenda trdi, da je zdravnica zgolj preverjala kapacitete na oddelku, da naj bi za deklico šele ugotavljali, ali bo hospitalizacijo potrebovala. Poudarja tudi, da triletna bolna deklica v čakalnici ni čakala deset ur pač pa le sedem ur.

Otrok je v čakalnici pediatrične klinike dejansko preživel okoli devet ur. Deklica je proti večeru zaradi izčrpanosti tudi bruhala in driskala, starša pa sta bila ves čas prepričana, da bo, glede na besede osebja, sprejeta na oddelek. Sestre so videle bruhanje, otrok je obnemogel spal v naročju, vendar jim postelje niso ponudili, ker, kot pravi Kenda, prostora, kamor bi namestili bolne otroke pri katerih izvajajo potrebne preglede, na Pediatrični kliniki nimajo.

Bolje je čakati v čakalnici, kot da otrok potrebuje hospitalizacijo

"Za svojega otroka bi veliko raje, da čaka nekaj ur v čakalnici, kot pa, da potrebuje hospitralizacijo," še dodaja Kenda. Ob osmi uri zvečer so zdravniki ugotovili, da je stanje deklice tako, da hospitalizacije ne potrebuje. Okoli desete ure zvečer so tako mama in oče deklico odpeljala domov.

PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV PEDIATRIČNE KLINIKE

Imate vprašanje, povezano z zdravjem?
Zdravstvene posvetovalnice tudi na med.over.net.

Komentarjev 12
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:08 09.april 2015.

    Predstavljaj si pol ure v trgovini? Jz sm 7 ur preživel na urgenci zarad poškodbe nožnega prsta od 3h ko sem čakal na sprejem pa do 10h, ob 11h sm pršu domov. Vse skupaj 8 ur+ . In vem kako ...prikaži več je to če morš čakat ampak jz sam pravm da so mogoče starši narobe razumel. Čeprav nevem kak točn je to potekal pač. V nobenem primeru pa ne pravim da je 7 ur razumljivo al pa normalno. Ker ni.

  • kapibara 11:16 09.april 2015.

    Pred leti na Derma, prišel z enoletno hčerko, so me vsi kolegialno naprej spustili, s pomočjo zdravnika..POHVALNO VSEM..

  • Mrcina 10:19 09.april 2015.

    Nič čudnega....tudi sama sem to doživela nedogo nazaj. Čakala sem od 9:30 do 19h..preden sem prišla v ordinacijo.