Slovenija
23 ogledov

Protest obrtnikov še v zraku

Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Štefan Pavlinjek je že včeraj n Žurnal24 main
Obrtniki ostajajo v dialogu z vlado, a kljub temu nadaljujejo priprave na izvedbo državljanske nepokorščine.

"Stvar je prišla do vrelišča," je ocenil predsednik zbornice Štefan Pavlinjek in dodal, da je poslovno okolje v Sloveniji neznosno. V zadnjih dveh letih je okoli 11 tisoč obrtnikov zaprlo svoje obrate, na zavod za zaposlovanje je odšlo okoli 36 tisoč delavcev. Država mora zato po njegovi oceni ustvariti dobro poslovno okolje. "Hočemo dobro slovenskemu gospodarstvu – malemu in velikemu," je poudaril.

Z vlado se bodo še naprej pogovarjali, a ne izključujejo izvedbe državljanske nepokorščine. Izvedli jo bodo, če zakonske spremembe za izboljšanje poslovnega okolja ne bodo sprejete do sredine marca.

Najbolj so sicer zadovoljni s tem, kako se je na njihove zahteve odzvalo finančno ministrstvo, medtem se pravosodno po njihovi oceni zanje ni zmenilo popolnoma nič. "Ministrstvo za pravosodje v celoti zavrača naše predloge tako za ukinitev instituta prisilne poravnave kakor tudi za drugačno sistemsko ureditev zaščite pravic malih upnikov," so sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.